Hare Majesteit de Koningin woont de voorstelling bij van het project TuVeuxTest?!. Na de voorstelling heeft zij een persoonlijk contact met de jongeren die aan het project deelnemen. TuVeuxTest?! is een samenwerking tussen het Maison de l’Emploi (Jobhuis) van de gemeente Vorst, Bruxelles Formation en YouthStart. Het geheel wordt gecoördineerd door Actiris. Dit multidisciplinaire project richt zich op werkzoekende jongeren van 18 tot 25 jaar. Het heeft tot doel de jongeren hun eigen potentieel maximaal te laten ontdekken en hen zo meer mogelijkheden te geven om hun toekomst op te bouwen.
Veel jongeren vinden moeilijk hun weg in een wereld van aanhoudende jeugdwerkloosheid en een schoolsysteem dat zich richt op de ‘modale’ leerling. Zij dreigen hun studie op te geven, hun motivatie te verliezen om werk te zoeken, laat staan dat ze zouden weten hoe een eigen bedrijf op te starten. De intensieve en persoonlijke YouthStart training biedt zulke kanszoekende jongeren een unieke ervaring. Het geeft hun zelfvertrouwen een boost en zo voelen ze zich aangesproken om zich te engageren voor hun toekomst, de gemeenschap en bij uitbreiding voor de maatschappij als geheel. YouthStart bestaat reeds 18 jaar in België.
De Koningin hecht groot belang aan sociaal ondernemerschap, alsook aan een gepaste opleiding voor jongeren die zo gemakkelijker aan de slag kunnen. Zij verleent haar Hoge Bescherming aan YouthStart. Het evenement vindt plaats in het Wiels Contemporary Art Centre in Vorst.

Koningin Mathilde droeg een antracietkleurige outfit vandaag:


Koningin Mathilde droeg deze combinatie van antraciete pantalon en top met versiering al eerder op 17 december 2015 tijdens de toneelvoorstelling “Histoires is’t waar?”

De top is van modehuis Natan:

natan-antracietkleurige-top-met-driekwart-mouwen

Koningin Mathilde droeg grote zwarte oorbellen, zoals je op onderstaande foto goed kan zien:

15016362_10153850728132161_2812654065094562877_o

© Place Royale/RTL

Koningin Mathilde droeg ten slotte nog een zwarte clutch. Een vrije sobere outfit vandaag, wat vinden jullie?

7 reacties

 1. Neen, ik vind het nog wel een goede keuze hoor. Werkzoekende jongeren hebben op dat moment weinig nood aan tierlantijntjes denk ik. Zelfs gewoon al de broek, i.p.v. een jurk, maakt haar meer toegankelijk.

 2. Juiste outfit voor de gelegenheid. Inderdaad sober, maar past goed bij de jongeren die ook bijna altijd zwart gekleed gaan.

 3. Ik vind haar er erg leuk en pittig uitzien zo met die jongeren. Oorbellen heel leuk, nog leuker waren enkellaarsjes met een hakje geweest!

 4. Mathilde weet toch altijd (of misschien bijna altijd) de juiste outfit uit te kiezen. En als je de foto’s bekijkt dan vallen enkel de mannen naast haar op of uit de toon door hun rode/roze das.LOL Iedereen draagt zowat demi-deuil. Daar is ook sociologisch onderzoek naar gedaan. In tijden van crisis gaat iedereen sober gekleed. Donkere triestige kleuren. Wanneer het beter gaat en de joie de vivre terug is, zie je de kleuren in de mode ook terugkeren.

 5. Perfecte keuze voor de gelegenheid. Wil niet als blikvanger overkomen ! Eenvoudig en stijlvol dat is haar grote klasse !

 6. Het is een mooie set. Staat haar goed. Wel somber ja.
  Meeste mensen willen toch graag dat een royal opvalt (wat bijvoorbeeld koningin Elisabeth altijd doet )
  Ik kan het niet beoordelen of deze kleur in dit gezelschap haar meer toegankelijk maakt…Wel denk ik dat de pantalon dat doet.

 7. Altijd weer leuk en passend gekleed bij zulke gelegenhedden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..