Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de jaarlijkse bijeenkomst bij van het Wereld Economisch Forum te Davos van 22 tot 25 januari 2018. Zij worden vergezeld door de Eerste Minister dhr. Charles Michel,  de Vice-eerste Minister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking dhr. Alexander De Croo, en de Vice-Eerste Minister en Minister van Werk dhr. Kris Peeters. Het centrale thema dit jaar is Creating a Shared Future in a Fractured World. De Vorsten hebben verschillende vergaderingen gepland en nemen deel aan lezingen en panels. Op woensdag 24 januari zitten zij de Belgian Power Reception voor. De receptie dient om België te promoten en wordt bijgewoond door verschillende Belgische ondernemers en buitenlandse investeerders.

© World Economic Forum / Jakob Polacsek
© World Economic Forum / Ciaran McCrickard

Koningin Mathilde woonde op 23 januari een sessie bij over: “Ask About: Vaccines”. Ze droeg een zwarte pantalon, een nieuwe top uit gekleurde metallic jacquard. De top is van Natan Collection, hieronder zien jullie een rok uit dezelfde stof:

Koningin Mathilde droeg er tenslotte nog een bordeauxrode sjaal bij, die ongetwijfeld nodig zal zijn gezien de enorme hoeveelheid sneeuw die er de laatste dagen in Davos ligt!

Koningin Mathilde woonde op 24 januari een sessie bij over: “A Sprint to 2020”. Ze droeg een gekende outfit van Natan die ze vorig jaar in Davos debuteerde:

© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary
© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary
© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary

Daarna volgde ze samen met Koning Filip de sessie “Fake News versus Real Politics”:

© World Economic Forum / Jakob Polacsek

Mathilde droeg deze geruite broek met donkerrode top al eerder op 19 januari 2017 (in Davos), op 16 februari 2017 en op 17 oktober 2017. Vermoedelijk een lekker warme outfit dus. Ze heeft ook opnieuw een sjaal met zich mee.

Op de tweede foto zijn ook Mathilde’s oorbellen heel goed te zien! Die oorbellen heeft ze voor het eerst gedragen op 19 januari vorig jaar, en kunnen dus mogelijks een verjaardagscadeau van vorig jaar zijn, want het zien er kostbare oorbellen uit!

Later op de dag veranderde Koningin Mathilde van outfit: ze trok een geruite jurk aan met bijpassende mantel, eveneens van Natan:

© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary
© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary
© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary
© World Economic Forum / Sikarin Thanachaiary

Koningin Mathilde woonde de sessie: “Special Address by Emmanuel Macron, President of France” bij. Ze droeg deze winterse combinatie van Natan al eerder op 29 november 2017. Ze draagt er vandaag koraalrode oorbellen bij.

Jammer genoeg lijkt Koningin Mathilde de suggesties uit mijn open brief van eind 2017 niet echt gelezen te hebben, want in januari heeft ze nog geen enkele andere ontwerper dan Natan gedragen…

Op 25 januari woonde Koningin Mathilde de sessie “Mapping Eastern Europe: The Long View” bij:

© World Economic Forum / Greg Beadle
© World Economic Forum / Ciaran McCrickard
© World Economic Forum / Ciaran McCrickard

Mathilde droeg vandaag voor de eerste keer in 2018 een andere ontwerper dan Natan: ze koos voor een eerder gedragen felrood broekpak van Giorgio Armani:

Ook de kleurrijke blouse die ze hieronder draagt is van Giorgio Armani:

Mathilde droeg deze outfit al eerder op 7 december 2017.

14 reacties

 1. Van Natan ,maar wel mooi.

 2. Het haar is opnieuw mooi uitgebroshed, ziet er opvallend jonger uit. Mooie top, kleuren staan haar prachtig!

 3. Haar haar zit inderdaad goed. Is ze wat afgevallen ?
  De kleur van de top staat haar goed. De broek is niet bij mij favoriet
  Serieuze gezichten.
  Is haar man er ook?

  1. Ja, Koning Filip is er ook! Vaak wonen zij wel apart verschillende sessies bij

 4. Volgens mij is het in Davos in dat gebouw ontzettend koud. Koningin Maxima hield een lammy coat aan en koningin Mathilde verkleedde zich tot 2 keer toe waarbij ze nu ook maar haar jas de zaal mee heeft ingenomen. Er zit een meneer met zijn donsjack aan en op de gangen en trappen zie je ook mensen met dikke shawls omlopen. Ik kan me herinneren dat koningin mathilde bij een vorige gelegenheid ook al met een shawl om te zien was haar handen warmend aan een kopje thee.

 5. De broeken van Natan zijn vormeloos. Jammer, kan beter.

 6. Die winterset: jurk met hes is zeer gepast daar en staat haar goed!

 7. Hoi Madison,
  het is geen hes hoor maar een echte mantel en de koningin kijkt mogelijk door de warmte van deze jas waarin ze zich heeft gewikkeld een stuk vrolijker dan bij de eerdere sessies!

 8. Tsja in de winter is het eenmaal kouder en daar gaat het er nog ouderwets aan toe (goede hoogte; altijd lekker koud). Aan te bevelen:bewegen, goed warm kleden. Dat heeft koningin Mathilde goed gedaan.
  Van zoveel (geestelijke) inspanning zou ik het ook koud krijgen.

 9. Misschien hebben ze op deze hoogte wat last van wat weinig zuurstof:))

 10. Oh wat een mooi en goed pak is dat toch van Armani voor deze queen.
  Super dat t is meegenomen naar Davos en gedragen! mooie foto ook!

 11. Een super-basic pak die ze nog lang aan kan doen (denk en hoop ik) omdat de kwaliteit h’m waardevol maakt. De hand van de meester zie je in de afwerking: de perfecte zomen en de vorm blijft behouden als je h’m draagt.
  Volgens mij heeft ze de rits (van de jas) niet helemaal omlaag getrokken.

 12. Wat is dat rode pak toch prachtig, Geen vouwtje erin en de ronde hoeken ook prachtig als de koningin de weg lijkt te wijzen. Zou de Aziatische meneer gedacht hebben iemand van de organisatie aangesproken te hebben? LOL dat heb je dan wel weer met zo’n pak.

 13. Toegegeven Jelka, ze heeft jou brief niet gelezen, maar ik vond haar toch mooi voor de dag komen de afgelopen driedaagse. En ja. Bijna allemaal Natan.
  De ruiten twee stuks vond ik nu wel heel mooi.
  Tja, het rode pak, daar kan weinig tegen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..