Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bezoeken de zetel van de Verenigde Naties te New York. Het bezoek kadert in het Belgisch voorzitterschap van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het valt tevens samen met de Internationale Dag van de Kindsoldaten (12 februari) en heeft als centraal thema de bescherming van kinderen in gewapende conflicten. De Vorsten worden vergezeld door de Minister van Buitenlandse Zaken.

Koning Filip en Koningin Mathilde starten de tweede dag met een audiëntie bij de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties António Guterres, gevolgd door een vergadering van de Veiligheidsraad over kinderen in gewapende conflicten. Koning Filip heeft een speech gehouden tijdens deze vergadering.

Vervolgens brengen ze een bezoek aan de tentoonstelling ‘Rebel Lives’, een Belgisch initiatief waarbij inzicht wordt gegeven in het tragische lot van kindsoldaten:

Koningin Mathilde draagt voor beide gelegenheden een zwart-wit geruite jurk, met daarboven een cape gemaakt uit dezelfde stof. De outfit is van Natan. Mathilde droeg de jurk al eerder op 15 januari tijdens een provinciebezoek.

Ze draagt er haar lichtroze ‘C’est Dior’ handtas van Christian Dior bij, hieronder te zien in donkerrood:

Na de middag wonen Koning Filip en Koningin Mathilde de musical ‘West Side Story’ bij in het Broadway Theater. De musical heeft een sterke Belgische touch gekregen met een Belgische regisseur (Ivo Van Hove) en choreografe (Anne Terese De Keersmaeker).

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde heeft een nieuwe outfit aangetrokken: ze kiest voor een nieuwe geruite grijze jurk met asymmetrische halslijn en wijd uitlopende rok. Deze nieuwe jurk is van Meer Couture:

Wat vinden jullie van deze nieuwe jurk?

Ze draagt er lange pareloorbellen bij, een zwarte clutch en zwarte pumps.

5 reacties

  1. De nieuwe jurk vind ik heel mooi, de eerste jurk daar van vind ik de cape echt een misser. Zonder cape denk ik wel mooi.

  2. De cape is inderdaad een misser. En de kleur is ook jammer. Ze staat beter met een uitgesproken kleur.
    Middagjurk is zeer geslaagd!

  3. De cape doet mij aan een lampenkap denken.

  4. De cape vind ik ook niet mooi . De middagjurk is prachtig. Ja,vast wek Erdem.

  5. Heel mooie jurk, Mathilde was er mooi mee. Die jurk van gisteren met die cape was lelijk, dikke stof, die cape slaat op niets. Mathilde slaat tegenwoordig regelmatig de bal mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..