Hare Majesteit de Koningin brengt een werkbezoek aan Ghana. De Koningin wordt vergezeld door de Vice-eersteminister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Het bezoek staat in het teken van de uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Projecten met lokale goede praktijkvoorbeelden worden bezocht, met een accent op kwaliteitsonderwijs, een kwaliteitsgezondheid, in het bijzonder mentale gezondheid en de economische empowerment van vrouwen. De Koningin zal lokale initiatieven aanmoedigen die een reële impact hebben op het dagelijkse leven van de mensen en zal in gesprek gaan met lokale gemeenschappen.

 De Koningin doet dit terreinbezoek in haar hoedanigheid van VN-Pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

 

Koningin Mathilde droeg bij aankomst, op 7 februari, een nieuwe zwart-wit gestreepte jurk met korte mouwen. De jurk is van Giorgio Armani:

Ze draagt er een zwart riempje bij, lange pareloorbellen, en de zwarte Sutra-clutch van Diane von Furstenberg:

Op donderdag 8 februari bracht Koningin Mathilde een bezoek aan de Teshie Presby High school, waar ze een live-sessie bijwoont in het Televic e-lab. Daarna bezocht Mathilde de Makola markt in Accra::

  

Koningin Mathilde droeg een felroze mouwloze jurk met print van Natan. Ze droeg deze jurk al een aantal keer eerder: op 21 juli 2013, op 11 juni 2014, op op 6 juli 2014 en op 15 september 2016. Koningin Mathilde draagt er haar lichtroze clutch van Hélène Esmeralda bij.

Later op de dag trok Koningin Mathilde een andere outfit aan voor een bezoek aan 2nd Image International, een opleiding in cosmetica en mode aan vrouwen: ze koos voor een witte jurk met v-hals van Natan met een print van bladermotieven in licht- en donkerblauw. Ze droeg deze jurk al eerder op 31 mei 2016. 

 

Mathilde droeg over deze jurk een fijn donkerblauw riempje, had een donkerblauwe clutch bij zich, en koos voor witte met donkerblauwe fantasieoorbellen. Ze hield wel dezelfde schoenen aan als daarvoor. Mathilde bracht ten slotte nog een bezoek aan Niche Cocoa Industry, die fair trade producten produceert en de lokale boeren steunt:

  

Op vrijdag 9 februari bracht Koningin Mathilde een bezoek aan Recycle Up Ghana, dat jongeren sensibiliseert over vervuiling en zorg voor hun omgeving:

  

Koningin Mathilde draagt een oranjerode lange jurk. De jurk is van Natan:

De jurk is gemaakt uit een mousseline stof met een bloemetjespatroon. Mathilde droeg de jurk ook al tijdens het staatsbezoek aan India op 10 november 2017.  Mathilde draagt er de Gaia clutch van A Bag With A Story bij:

Koningin Mathilde bezocht ook het Promush Mushroom Project dat inzet op een duurzaam productieproces en jobcreatie voor vrouwen en jongeren:

   

Later op de dag had Koningin Mathilde een onderhoud en werklunch met de president van Ghana, Nana Akufo-Addo, over de implementatie van de SDG’s (Sustainable Development Goals):

  

Koningin Mathilde droeg een jurk met oranje print van Natan. Ze combineerde ook met oranje accessoires: riempje, clutch en pumps (eveneens van Natan). Mathilde droeg de jurk al eerder op 21 juli 2014, op 22 juni 2015 en op 24 mei 2016. 

11 Reacties

 1. De roze jurk springt er uit. Is echt haar kleur. De andere jurkjes zijn netjes maar in zo n land kunnen de felle kleuren veel beter!

 2. Mathilde is wel dynamischer dan haar voorgangsters . Kan me niet herinneren dat Paola of Fabiola alleen naar het buitenland trokken en er ook nog speechten. Elisabeth deed dit dan weer wel, dikwijls tegen de zin van de regering.

 3. Mathilde is een sociaal bewogen vrouw die een stem geeft aan de zwakkeren en minder bedeelden.(de vastentijd komt eraan haha). Ze let meer op de inhoud dan de verpakking. Heb het idee dat ze maar een paar x per jaar gaat shoppen (teert nu nog op de restjes van vorig jaar).

 4. Tsja, die zwart/witte wil ik nog wel eens staand zien, mouwtjes in ieder geval oké maar helaas wel een riempje. Van de overige jurkjes vind ik alleen die oranje lange nog om te bewaren. De rest mag wat mij betreft gewoon weg, te kort, te strak, een te hoge taille en mouwkapjes die haar armen dikker doen lijken.

 5. Ik dacht dat die lange jurk een jumpsuit was…. goede kleur…bovenkant bij de hals een beetje erg losjes.
  Laatste outfit weer hergebruik maar met opgestoken haar een mooi plaatje.
  Ik hoop dat haar bezoek heeft geïnspireerd. Ze komt gecommitteerd over.

 6. Beetje in lijn met moeder Theresa. Ze houdt ook niet van veel uiterlijk vertoon.

 7. Liever niet in de lijn van moeder Theresa .Moeder Theresa is geen onbesproken heilige. Zij verdeelt Rooms Katholieken. Schijn bedriegt.
  Koningin Mathilde put uit de Bron en dat is super!

 8. De Koningin is heel netjes gekleed op deze reis.Maar ze toont toch altijd koninklijk. En wat gaat ze lief met de mensen om. Petje af voor deze lieve Koningin .

 9. De eerste 2 jurkjes zijn mooi, vooral de felroze.
  Maar waarom altijd die riempjes, echt niet flatterend….
  Mooier ipv die lange oranje jurk, een losse/ bredere pantalon.
  En meer kleur…

 10. Die zwart-witte blijkt dus op het plaatje een elegante rok te hebben, streep-verwerking ook helemaal mooi. Nu nog het riempje in de kast laten!

 11. Ik ben dol op haar zwart/witte jurk.
  Bij de receptie ter afsluiting van haar bezoek aan Ghana vond ik haar ook fleurig gekleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..