Hare Majesteit de Koningin neemt in haar hoedanigheid van Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties deel aan de Wereldtop over Mentale Gezondheid “Mind our rights, now!”, in Parijs. De top gaat voor de derde keer op rij door, na Londen in 2018 en Amsterdam in 2019, en wil uitwisselingen tussen professionals, het maatschappelijk middenveld en politici stimuleren. Op die manier kunnen de praktijken op het vlak van geestelijke gezondheid sneller evolueren.

De Koningin ontmoet er ook de directeur-generaal van de UNESCO, Audrey Azoulay, voor een gesprek over de vooruitzichten voor het onderwijs wereldwijd na de sluitingen van scholen en het groeiend aantal schoolverlaters als gevolg van de covid-19 pandemie. Ten slotte wordt de kwaliteit van het onderwijs en burgerschapseducatie, alsook het mentaal welzijn op school en de werkvloer, besproken in een werkvergadering met hoge ambtenaren van de OESO.

De Koningin kreeg recent opnieuw de rol van Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen toegewezen van VN Secretaris-Generaal António Guterres. Zij bekleedt deze functie sinds 2016, en besteedt in deze hoedanigheid bijzondere aandacht aan geestelijke gezondheid.

Lees hier de toespraak van de Koningin.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe blauwe jurk, aan de riem te zien lijkt het me een jurk van Natan te zijn. Aangezien het exacte model niet terug te vinden is, vermoed ik dat de outfit speciaal voor de koningin werd gemaakt.

Ze draagt er een broche bij, oorbellen van Percossi Papi en een lichtgrijze clutch.

2 Reacties

  1. I like this dress on Mathilde! It is a nice color, but still professional. The belt defining the waist is good and the brooch is beautiful! The nude shoes don’t distract from the total look.

  2. Tja ik denk ook dat het een Natan betreft. De kleur staat haar goed maar ja dan zo’n ceintuur die een kort bovenlijf accentueert met een lange A-lijn rok, het doet niets voor haar figuur m.i.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..