Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de jaarlijkse bijeenkomst bij van het Wereld Economisch Forum te Davos. Zij nemen deel aan het programma van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 januari 2017. De Vorsten worden vergezeld door de Eerste Minister Charles Michel, Vice-eersteminister Kris Peeters, Vice-eersteminister Alexander De Croo en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Het thema dit jaar is Responsive and Responsible Leadership. De Koning en Koningin hebben talloze werkvergaderingen gepland en wonen verschillende lezingen bij. Op woensdag 18 januari nemen zij deel aan de Belgian Power Reception. De receptie wordt georganiseerd om België te promoten en wordt bijgewoond door verschillende Belgische ondernemers en buitenlandse investeerders.

Koningin Mathilde was al een dagje vroeger aanwezig, namelijk op 16 januari, voor de uitreiking van de 23ste Annual Crystal Awards:

© World Economic Forum / Boris Baldinger
© World Economic Forum / Boris Baldinger

Het is jammer genoeg niet duidelijk zichtbaar op bovenstaande foto’s (klik hier voor een duidelijkere foto), maar Koningin Mathilde draagt een donkergrijze pantalon, en een eveneens donkergrijze met zilveren top met lange mouwen. 

Koningin Mathilde draagt hier volgens mij een grijze versie van onderstaande top van Natan, die ze zelf ook in het blauw in haar kast heeft hangen (en dus niet in het groen zoals hieronder):

Het is erg koud daar in Davos, Koningin Mathilde had dan ook een grijze sjaal bij zich de hele tijd. Ze droeg ook nog haar lange pareloorbellen.

Op 17 januari woonde Koningin Mathilde een discussie bij over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, ging ze in het kader hiervan op de foto met Shakira, en hebben de Koning en Koningin een ontmoeting met Forest Whitaker, UNESCO speciaal gezant voor vrede en verzoening:

  

Koningin Mathilde draagt vandaag een zwart jurkje met grijswitte bloemen, van modehuis Natan:

Koningin Mathilde droeg dezelfde accessoires als gisteren: een grijze sjaal tegen de koude, en haar lange pareloorbellen. Hoewel Mathilde dit jurkje heel 2016 lang in haar kast liet hangen, is het wel een favoriet van haar. Ze droeg het namelijk al eerder op 26 november 2014, op 6 januari 2015, op 20 januari 2015, op 4 maart 2015 en op 19 oktober 2015.

Op 18 januari had Koningin Mathilde een gesprek met Irina Bokova, met een lekkere tas thee erbij:

Koningin Mathilde draagt vandaag een roze jurk van Bernard Depoorter:

De grijze sjaal groeit uit tot hét accessoire bij uitstek in Davos! We zien Mathilde ook met haar rode leren tas van Giorgio Armani, die aan haar voeten staat:

Mathilde droeg deze roze jurk nu voor de derde keer op 4 maanden tijd: ze droeg deze eerder op 10 oktober 2016 en op 20 december 2016.

Op 19 januari, de laatste dag van aanwezigheid, had Koningin Mathilde een ontmoeting met UN Secretaris-Generaal Antonio Guterres:

 

Koningin Mathilde draagt vandaag een donkerrode trui, met daaronder een geruite broek in tweed. Dit is een nieuwe outfit voor Mathilde. Aan het ruitjespatroon herkennen we de ontwerper: Natan. Hieronder zien jullie in het midden een outfit hangen in dezelfde stof:

Volgens mij draagt Mathilde vandaag ook nieuwe oorbellen. Misschien een vroeg verjaardagscadeau?

11 Reacties

 1. De antraciet grijze top van gisteren vind ik erg mooi.
  Grijs staat haar goed.
  Het jurkje van vandaag is erg zomers voor zo n wintersport gebied.
  Maar volgens t overzicht draagt ze deze jurk nooit in de zomer…..

 2. De gebloemde jurk vind ik te veel op een gordijnstof lijken maar de donkergrijze top met broek is leuk vooral ook door de kraaltjes of glittertjes die zijn aangebracht op de top.

 3. Ik vind beide outfits goed. De jurk is voor mij niet echt zomers hoor; halflange mouwen en zelfs wat trieste kleuren. Neen, ik vind beide outfits geschikt.

 4. ik dacht eerst een fijne wolle trui, niet ?

 5. Mooie roze jurk! Is altijd goed!
  Had ook een antraciet wollen jasje over heen gekund. T is blijkbaar niet warm daar.

 6. De 4e outfit is erg casual.
  Misschien ook voor de kou?

 7. De stof van de broek lijkt op de detailfoto inderdaad op tweed! Echter de stof lijkt ook op die van de meest vreselijke rok van Maxima waar de gordijnplooien nog in lijken te zitten. Toch geprinte stof? De koningin lijkt wat breed in deze comfortabele kleding, komt ook door de vleermuis mouwen van de top.

 8. Hou van de ruiten pantalon Primz voor de gelegenheid.
  Werking girl next door,
  Prima keuze.

 9. Ik vind vooral de roze jurk heel goed gekozen, en natuurlijk ook de nieuwe oorbellen… Ben heel benieuwd om ze duidelijker te kunnen zien. Misschien kerstcadeautje van Philippe?

  Jelka, ik vraag me wel af of Mathilde hier niet een andere handtas gebruikt dan de oranjerode Armani waar jij aan denkt: https://2.bp.blogspot.com/-sMgNYXVj1IE/WIML7C678FI/AAAAAAAAb_4/6TanR0A0nsQyH01QfxAqwo3cs29EJqNLQCLcB/s1600/foro%2B1.jpg

 10. De roze jurk is zeer vrouwelijk, de outfit met de broek dan weer heel geschikt voor het seizoen. Voor zover ik kan zien vind ik de nieuwe oorbellen echt prachtig, ik hoop dat ze hen nog veel zal dragen!

 11. Geen verjaarsdagsfoto van de Koningin?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..