Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan een digitaal evenement in het kader van het Music Connects initiatief. Music Connects is een initiatief van het Koningin Mathilde Fonds dat projecten ondersteund die jongeren de mogelijkheid geven om zich samen te ontplooien en hun muzikale talenten te ontwikkelen. Muziek speelt een belangrijke rol in de wereld van veel kinderen en jongeren. Het is de universele taal bij uitstek en omwille van haar verbindende kracht vormt muziek het ideale middel om zich te ontplooien, zich te emanciperen, zich te engageren, zich open te stellen voor andere socioculturele milieus, andere jongeren te ontmoeten, interesse te ontwikkelen voor muziek, hun talenten te ontdekken en te tonen, vol te houden en of zich gewoon goed te voelen.

Het webinar is een gelegenheid om een balans op te maken van 3 jaar activiteiten (2017-2020) activiteiten van Music Connects dat 53 muziekprojecten door en voor jongeren in heel België heeft gefinancierd. Zo’n 4.000 jongeren werden hiermee bereikt. De Koningin komt ook tussen tijdens het webinar dat de sociale impact van muziekprojecten zal bespreken aan de hand vanuit verschillend invalshoeken: jongeren die hebben deelgenomen aan Music Connects-projecten, verenigingen uit de muzieksector, kinderopvangorganisaties, organisaties die strijden tegen armoede, lokale besluitvormers, …

Koningin Mathilde draagt vandaag een grijze pantalon met daarboven een gele top. De outfit is van Natan, en ze droeg deze al eerder in maart dit jaar toen ze filmpjes opnam om lezen bij kinderen te stimuleren.

Net als toen draagt ze er gouden ronde oorbellen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..