Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin zullen op 29 juni het Waterfront bijwonen. Ze worden vergezeld door de Gouverneur-generaal van het Gemenebest van Australië, Sir Peter Cosgrove en Lady Cosgrove. Hun aanwezigheid kadert in het Staatsbezoek dat ze aan België brengen van 27 tot 30 juni.
Waterfront is een participatieproject binnen GoneWest dat de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog herdenkt. De Vorsten nemen deel aan de voorstellingen op zee en op het strand in Oostende en Wenduine. 6.000 deelnemers zullen van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende een 21 kilometer lange ketting vormen.

Koningin Mathilde draagt vandaag een witte jurk met een patroon van fijne blauwe bloemetjes. De jurk is van Natan, hieronder zien jullie een mantel in dezelfde stof met hetzelfde patroon, alleen in andere kleuren:

Koningin Mathilde droeg deze jurk al eerder op 7 juni 2017 en op 12 oktober 2017.

Mathilde kiest voor felblauwe accessoires bij de jurk vandaag: zowel haar pumps, haar enveloppeclutch, als haar hoed zijn blauw. Helemaal onderaan deze foto zien jullie de clutch:

De hoed is van Fabienne Delvigne, en die droeg ze ook al eerder: op 20 mei 2015 in Den Haag, en op 3 juli 2016 tijdens de Kroningsfeesten in Tongeren.

Dit was de laatste activiteit in het kader van het Staatsbezoek: in mijn ogen is de aanwezigheid van Filip en Mathilde hierbij heel beperkt gebleven. Wat vinden jullie?

15 reacties

 1. Ik vind dit een mooie en ingetogen combinatie die toch niet te somber is qua kleurgebruik. Waren er gisteren dan geen gezamelijke activiteiten? Eigenlijk is dit dan geen staatsbezoek van 3 dagen.Maar eerder een ontvangst en banket in kader van de herdenking van WOI. Met als hoogtepunt nog een activiteit vandaag. Wat niet verkeerd is, omdat herdenken ook belangrijk is. Maar ik miste toch iets gisteren.

 2. Een goede outfit.
  ik had hier de rode versie erg geschikt gevonden vanwege WW1 met de poppy’s voor herdenking.

  1. Da’s misschien eerder iets voor flanders fields ipv de zeehavens 🙂

 3. 3 mooie en gepaste outfits, maar het staatsbezoek heeft inderdaad eerder iets weg van een officiële ontvangst met banket, wat ook ok is natuurlijk. Weet je toevallig wanneer het volgende staatsbezoek gepland is?

  1. Filip en Mathilde gaan in het najaar zelf op staatsbezoek naar Portugal. Verder is er nog niks concreet gepland geloof ik.

   1. In 2019 is er ook een staatsbezoek aan Brazilië gepland.

 4. In Nederland gaat het koningspaar bij een staats- of officieel bezoek bijna nooit hele dagen op pad met een president. Meestal worden ze ontvangen door de koning, krijgen een lunch en/of staatsbanket en dat is het.

  1. In België is dat dus wel het geval. Toen bijvoorbeeld de Duitse president in 2016 op staatsbezoek kwam, waren het echt drie gevulde dagen waar Filip en Mathilde telkens met de president en zijn partner meegingen. Daarom dat het raar is dat dat nu niet het geval is.

   1. Zou het kunnen te maken hebben met het feit dat het de Gouverneur-Generaal betreft die geen staatshoofd is ? Op de site van de monarchie wordt het wel als een staatsbezoek omschreven met staatsdiner. Maar blijkbaar ook geen contraprestatie ? Of heb ik dat gemist ? Is er info over wat de Gouverneur-Generaal de andere dagen gedaan heeft ?

   2. Volgens mij waren er wel meer activiteiten, alleen werd er niet over gecommuniceerd? (Dat zal wel zijn redenen hebben?)

    Op 28/06 was er een ceremonie aan het monument vd Onbekende Soldaat in BXL.

    Op 29/06 waren er ook bezoeken in Wallonië en een bezoek, na Waterfront, in Brugge.

    Dhr Cosgrove deed voor België andere Europese landen aan, en gaat daarna ook verder met zijn Europese tour geloof ik.

    1. Inderdaad jammer dat er in het nieuws bijna nooit gesproken wordt over de activiteiten van de Koning en de Koningin en ook niet over inkomende staatsbezoeken. Ik vind dit “tendentieuze” berichtgeving.

 5. Een mooie jurk en accessoires van Mathilde maar niet geschikt om op het strand te wandelen. Ook de koning en de GG en zijn echtgenote hebben niet echt de outfit om op het strand te lopen. Draagt de echtgenote van GG dezelfde outfit als bij aankomst ?
  Eerder om vanop de dijk alles gade te slaan vanop een podium. Doet echt denken aan “mensen van het binnenland” (aangespoelden zoals men aan de kust zegt) die naar de kust komen. LOL

 6. Prachtige outfit . Die blauwe kleur is schitterend.
  Het was wel een evenement met achteraf een receptie heb ik gelezen . Live gezien was een prachtige herdenking! Indrukwekkend en mooie eer aan alle soldaten .die het leven lieten op zee 100 jaar geleden .

 7. Vindt de blauwe “haarknot” haar zeer goed staan.

 8. Ik ben het wel eens met Kuifje, terwijl het natuurlijk een erg mooie en toch eigentijdse activiteit betreft. Is toch wat anders dan een bezoek aan een innovatieve fabriek etc.
  Qua kleding vind ik het mhaw,. Echt een Natan, niet eens zijn slechtste en zo’n turban vind ik tuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..