Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, wordt 18 jaar. Voor deze feestelijke gelegenheid wordt een viering gehouden in het Koninklijk Paleis te Brussel. Naast de leden van de Koninklijke familie en de autoriteiten van het land, worden ook jongeren uitgenodigd die net als de Prinses in 2001 geboren zijn.

© Screenshot via livestream VRTNU
© Screenshot via livestream VRTNU

Klik hier om de live-uitzending van één opnieuw te bekijken. Je kan de toespraak van Koning Filip voor zijn dochter Elisabeth hier nalezen, en de toespraak van Elisabeth zelf hier.

Prinses Elisabeth draagt vandaag een manteljurk in ivoorkleurige crêpe, reverskraag met riem gemaakt uit dezelfde stof, en vierkante gesp. Ze draagt er beige suede schoenen bij. De volledige outfit is van Natan, inclusief de schoenen.

Ze draagt er een nieuw paar oorbellen bij, vermoedelijk van goud en diamant. De oorsprong is nog onbekend:

© Screenshot via livestream VRTNU

Koningin Mathilde draagt vandaag een halflange jurk gemaakt uit rekbare zijde in nattier blauw met aan de hals een asymmetrische sjaal-effect. Ook deze outfit is van Natan:

Ze draagt er haar oorbellen met aquamarijn bij!

Later op de dag, om 16u, organiseerde de vereniging van de Belgische adel een receptie ter ere van de jarige in de Concert Noble.

Prinses Elisabeth had nog steeds dezelfde jurk aan, maar verwisselde wel haar paar oorbellen, en koos voor een paar lange hangers.

Koningin Mathilde trok wel een nieuwe outfit aan: haar rode jurk van Natan:

Mathilde droeg deze jurk al eerder op 12 oktober 2018, op 13 december 2018, mogelijks op 22 januari 2019, op 12 maart 2019 en een paar dagen geleden nog in Japan op 22 oktober. Ze draagt er diamanten oorbellen bij van juwelier Leysen in de vorm van de letter E, symbolisch voor haar dochter Elisabeth.

8 reacties

 1. Wauw wat een mooie en ontroerende uitzending.!
  Eenvoudig jurkje maar stijlvol en die oorbellen !
  Ook de jurk von de Koningin is mooi van kleur en staat haar !
  De princes komt over als een gewone en minzame tiener van 18 ! Klasse !

 2. Ik heb genoten van de tv uitzending/ Ontroerend.. Wat een hecht gezin.
  Zowel de Koningin als de Prinses waren eenvoudg,doch smaakvol gekleed.

 3. Wat een zelfzekere en stijlvolle prinses. Gelukkige Verjaardag!

  Ook koningin Mathilde is mooi gekleed. Jelka, heb je soms meer informatie over de aquamarijnen oorbellen van de koningin? Heeft ze die al eerder gedragen?

  1. Ze heeft die inderdaad al eerder gedragen Heidi, voor het eerst in maart dit jaar tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea: https://www.garderoberoyale.be/activiteiten/staatsbezoek-aan-de-republiek-korea-dag-3/ Daarna hebben we ze oa ook nog gezien tijdens een concert van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ik ben sindsdien op zoek naar de herkomst van de oorbellen, maar voorlopig zonder succes…

   1. Komen die oorhangers niet uit de erfenis van Koningin Fabiola ?

 4. Elisabeth is een prachtige jongedame. Was benieuwd of ze voor Natan zou gaan. Dan toch. Maar het staat haar enorm goed. Eenvoudig maar erg elegant. Perfect voor de gelegenheid. Het laat haar stralen zonder dat de aandacht naar de outfit gaat. Ze heeft smaak. Maar dat wisten we al.

  We mogen trots zijn op haar. En als ze zo voort doet gaan we nog enorm veel mooie momenten met haar beleven. Ik kijk er naar uit. Maar dat ze eerst nog maar van haar jeugd geniet.

 5. Mooie en verstandig klinkende troonopvolgster! En zeer geschikte outfit. Wit, nog een onbeschreven blad.
  En Mathilde ook in mooie dress. Die rode jurk is ook een goede.
  Ga zo door Elisabeth!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..