Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan een UNICEF-zending in Kenia in haar hoedanigheid van Erevoorzitter van UNICEF België. De zending wordt georganiseerd door UNICEF België in samenwerking met de lokale medewerkers van UNICEF Kenia en met de ondersteuning van het UNHCR. Het doel van de zending is sensibilisering rond de problematiek van onderwijs en kinderen in moeilijke omstandigheden. Er zal onder meer een bezoek gebracht worden aan het Kakuma vluchtelingenkamp. De Koningin zal hierbij de aandacht vestigen op de acties van UNICEF en van de lokale overheden ter bescherming van de rechten van het kind en de vrouw. Tevens wordt de actieve rol die jongeren kunnen opnemen – als actoren van verandering – benadrukt tijdens deze zending.
De Koningin is eveneens VN-Pleitbezorgster voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

© Wim Dehandschutter

Deze laatste dag start met een bezoek aan de basisschool van Il-Bisil in een Maasai-gemeenschap. Veel scholen in deze gemeenschappen werken nauw samen met de regering, UNICEF en partners zoals World Vision om kinderen te beschermen en te ondersteunen tegen schadelijke praktijken en hen vervolgens in staat stellen of ondersteunen bij hun verzoening met hun huis en/of terugkeer naar school.

Na de middag staat een Community Dialogue Session op de agenda over schadelijke praktijken, op locatie bij de Kurket School. Er worden discussies gevoerd met gemeenschapsleden (in totaal 15-20), gefaciliteerd door community change agents, zij zullen een overzicht bieden van de situatie van schadelijke praktijken zoals kindhuwelijk en genitale verminking van vrouwen – inclusief de realiteit, oorzaken, uitdagingen en huidige interventies ondersteund door UNICEF en geleid door World Vision – in het dorp en de omliggende gemeenschappen in Kajiado County.

Koningin Mathilde draagt vandaag een donkerrode pantalon, met daarboven een donkerblauw bloesje met print. Zoals de voorbije dagen, draagt ze er haar rieten tas bij.

Prinses Elisabeth draagt vandaag een witte blouse met een bruingrijze lange rok met daarboven een zwarte brede riem.

8 Reacties

 1. Vandaag droeg Elisabeth de perfecte jonge-prinses-bezoekt-Savanne-outfit 🙂 Ze staat er heel goed mee.

  Weet je soms waar Mathilde haar oorbellen van vandaag en gisteren vond, Jelka?

  1. De gouden oorbellen van gisteren zijn van Annick Tapernoux (staat ook in de post van gisteren geloof ik). De blauwe van vandaag heb ik helaas nog niet kunnen identificeren, dus alle tips zijn welkom!

    1. Nee helaas, die heb ik ook nog niet gevonden!

 2. Op vestmentair gebied kan ik enkel haat broeken goedvinden. De top en/of blouses lijken mij niet echt
  comfortabel te zitten.
  Maar, laten we duidelijk zijn. Zulke missies zijn echt haar ding.,Ze voelt zich duidelijk in haar sas, doet gretig mee aan elke activiteit. En daar ging het toch om denk ik dan.

 3. Kledij is hier echt bijzaak ! Ze dragen gewoon wat ze lekker vinden ! ze hebben zich aangepast aan de bevolking eenvoudig en niet opzichtig !De hartelijkheid en innemendheid straalt er van af ! Leuk,gesprek met de pers van Elisabeth !

 4. Wat een vlotte en charmante Prinses is Elisabeth toch. Fijn, dat ze in Kenia aanwezig was.

 5. De kroonprinses is heel leuk gekleed in deze safari achtige blouse en mooie rok. Zeer geschikt voor dit bezoek.
  Haar moeder had best een bij broek bijpassende blouse kunnen uitzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..