Hare Majesteit de Koningin neemt deel aan een UNICEF-zending in Kenia in haar hoedanigheid van Erevoorzitter van UNICEF België. De zending wordt georganiseerd door UNICEF België in samenwerking met de lokale medewerkers van UNICEF Kenia en met de ondersteuning van het UNHCR. Het doel van de zending is sensibilisering rond de problematiek van onderwijs en kinderen in moeilijke omstandigheden. Er zal onder meer een bezoek gebracht worden aan het Kakuma vluchtelingenkamp. De Koningin zal hierbij de aandacht vestigen op de acties van UNICEF en van de lokale overheden ter bescherming van de rechten van het kind en de vrouw. Tevens wordt de actieve rol die jongeren kunnen opnemen – als actoren van verandering – benadrukt tijdens deze zending.
De Koningin is eveneens VN-Pleitbezorgster voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

© Wim Dehandschutter
© Wim Dehandschutter
© Wim Dehandschutter

Vandaag staat een bezoek aan AMREF Dagoretti Child Protection and Development Center op het programma. Het centrum Dagoretti, net buiten Nairobi, gesteund door UNICEF, heeft tot doel kinderen te redden en te rehabiliteren die in kwetsbare situaties leven, zijn blootgesteld aan een hoog risico of niet vergezeld door gezinnen, en re-integreren ze terug naar school-, familie- en / of gemeenschapsomgevingen. Het centrum biedt een veilige ruimte waar kinderen en adolescenten worden ondersteund met voedsel, gezondheidszorg, counseling, ontwikkeling van vaardigheden, onderwijs en algehele talentverkenning en -ontwikkeling. Er is een mogelijkheid om activiteiten (muziek, kunst, drama, sport en meer) te observeren, evenals een kleine en intieme groepsdiscussie met een paar kinderen en adolescenten en de counselor over hun veerkracht rond de problemen waarmee zij worden geconfronteerd.

Koningin Mathilde draagt vandaag een broek en jasje in dezelfde print. Beide stuks zijn van Natan. We zagen de koningin al eens eerder in de broek, op 10 mei dit jaar, toen nog met een gele top boven. Vandaag debuteert ze er het bijpassende jasje met riem bij. Ze draagt gouden oorbellen van Annick Tapernoux:

Prinses Elisabeth draagt vandaag een witte strakke broek met daarboven een felroze topje met ruches. Ze draagt dezelfde witte sneakers als gisteren. Haar natuurlijk krullend haar houdt ze half opgestoken bij elkaar met een grote speld, en ze heeft fijne gouden oorbelletjes in.

De prinses kiest vandaag voor een fuchsia top met ruches van Zara:

Elisabeth droeg de witte broek al eerder, op de foto’s die werden vrijgegeven voor haar vertrek naar het Atlantic College:

Daarna had Koningin Mathilde een ontmoeting met de First Lady van Kenia:

Koningin Mathilde draagt een roze jurk met korte mouwen van Natan. Hieronder zien jullie dezelfde jurk in een andere kleur:

Mathilde droeg de jurk al eerder op 13 juli 2017 en op 6 november 2017. Ze draagt er een felroze handtas bij met gouden schakelketting, eveneens van Natan.

Na de middag brachten ze een bezoek aan ACAKORO Football Academy in de stedelijke nederzetting van Korogocho. De ACAKORO Football Academy (Academy of Korogocho Football), ondersteund door UNICEF, gebruikt een geïntegreerde sport-voor-ontwikkeling aanpak om de levensvaardigheden te verbeteren en de educatieve prestaties van enkele van de meest achtergestelde kinderen te ondersteunen. Kinderen van de academie worden professioneel opgeleid in het voetbal, terwijl ze academisch worden ondersteund met schoolgeld, bijlessen, regelmatige maaltijden en basiswaarden voor waardigheid om zich holistisch te ontwikkelen en goed te presteren op school en in het leven. Op dit moment ondersteunt ACAKORO de inschrijving van meer dan 150 kinderen, waaronder 4 jongensteams en 2 meisjesteams. In de toekomst zal ACAKORO worden ondersteund door Special Olympics Kenya om 10 kinderen met een verstandelijke beperking te integreren in het ACAKORO-programma.

Beide dames kleedden zich om in een andere outfit. Koningin Mathilde wisselde naar een bruine linnen broek, met daarboven een lichtblauw gestreept blousje met borduursel van witte bloemen. Mathilde’s outfit is van Natan. De blouse is een variant van onderstaand model, met een andere stof gemaakt:

De broek is volgens mij onderstaande van Natan:

Prinses Elisabeth heeft haar witte broek aangehouden, maar wisselde eveneens naar een lichtblauw gestreept shirtje. Volgens mij is het deze blouse van Bellerose:

Voorkant
Achterkant

Belgische mode voor een Belgische prinses! Ze wisselde ook van schoenen en koos voor een donkerblauw sportief paar van Superga:

Als laatste activiteit van de dag stond een ontmoeting met Youth Advocates op het programma. Deze gepassioneerde en inspirerende jongeren zijn betrokken bij hun gemeenschappen, universiteiten en hun sociale en digitale netwerken. Ze hebben allemaal steun verleend of samengewerkt met UNICEF Kenia in verschillende workshops voor jongerenparticipatie en openbare belangenbehartigingsinitiatieven.

Terwijl Koningin Mathilde dezelfde outfit aan heeft gehouden als bij de voetbaltraining, trok Prinses Elisabeth andermaal een andere top aan boven haar witte broek. Ze kiest voor een beige blouse met geborduurd bloemenmotief van Zara:

5 reacties

 1. Oh nee afschuwelijk ! Weg doen ! Elisabeth fris past bij het bezoek !

 2. De print heeft iets etnisch Afrikaans, vandaar de keuze neem ik aan. Moeder en dochter zien er stralend uit op deze gezamelijke missie. Elisabeth ziet er erg jong, fris in deze outfit en vriendelijk uit maar moet toch wel onder de indruk zijn van dit totale contrast met haar leefwereld.

 3. Ik vond de broek met gele top mooier. deze top oogt wat propperig en hetzelfde printje op broek en top krijgt al snel iets van een pyjama.
  Elisabeth ziet er jong nefriet uit.

 4. Vintage is ook gewoon hip 🙂 Maar ik volg je helemaal wat die duurzaamheid betreft.

  Mathilde draagt om het even wat ze voorgeschoteld krijgt, op zich goed nieuws. Meer dan 1 goeie stylist is er niet nodig om haar weer even mooi voor de dag te laten komen als in de beginjaren van haar huwelijk! 😀

  Ik begrijp de knipoog met dit Afrikaanse aandoende “pak” wel, maar het is erover. Dit is niet aangepaste kledij voor een gelegenheid maar een soort vestimentaire poppenkast.

 5. de safari look van de 1e set vind ik nog t leukst. Elisabeth erg basic. Mathilde haar 2e set had wat meer flair mogen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..