Hare Majesteit de Koningin ontvangt de heer Geert Cappelaere, Regionaal Directeur UNICEF voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dhr. Cappelaere gaf een uitvoerig overzicht van de zorgwekkende toestand van de kinderen in de regio. HM de Koningin is erevoorzitter van UNICEF.be

© Koninklijk Paleis

Op de website van het Koninklijk Paleis staat de volgende boodschap te lezen:

“Het is hartverscheurend te moeten vaststellen dat zoveel kinderen dagelijks hun recht op een goede, veilige en gelukkige kindertijd wordt ontnomen. De bescherming van kinderen staat voorop. Kinderen moeten ten allen tijde worden beschermd.  Ze moeten kansen krijgen op onderwijs, op spel en ontspanning. Met het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind als leidraad, ijveren organisaties zoals UNICEF elke dag opnieuw om het nodeloos lijden van kinderen te voorkomen. Deze inspanningen blijven niet zonder resultaat.  Het is dan ook geruststellend te weten dat ondanks de oorlog, conflicten en ontheemding, 5 miljoen Syrische kinderen nog steeds onderwijs krijgen. Deze successen moeten ons sterken in ons streven naar een wereld geschikt voor ieder kind. De uitdagingen blijven evenwel enorm en de wereld kan zich geen verloren generatie veroorloven.”  

Koningin Mathilde draagt vandaag een zilvergrijs broekpak van Giorgio Armani:

Ze droeg dit broekpak al eerder op 17 mei 2016. Mathilde knoopte bij wijze van accessoire een klein sjaaltje door de linker revers van de blazer. Ze droeg een eenvoudig wit topje onder de blazer, en droeg ook schoenen van Giorgio Armani:

7 reacties

  1. Super goed gezien Isabelle! Ik voeg de info meteen toe.

 1. Goed gevonden Isabelle. Het is een prachtig pak qua pasvorm en ik vind het leuk dat ze meer broekpakken draagt maar de kleur maakt haar wat flets. Komt misschien ook wel door de leuke felle kleuren van de afgelopen dagen. Ze is nu weer gewoon aan het werk!

 2. Mooi pak, en wit!…- Gewoonlijk teveel rood enz. vind’k, die haar eigenlijk iets agresseren: Mathilde heeft ’n eigen uitstraling; hoeft daarbij geen te felle kleuren.- Ieder z’n eigen voorkeur natuurlijk! – En protocol zal wat te zeggen hebben, allicht!

 3. Mooi broekpak… maar de broek had wat slanker gesneden kunnen zijn.
  Ik ga voor de schoenen!

  1. @Madison:
   Ja, een stijve plooi in zo’n broekpak is meer iets voor de heren: vind’k ook niet flatteus genoeg voor dames. Maar ieder ’n eigen voorkeur alweer!

 4. Mooi ! Past voor de gelegenheid.De broeken van
  van de 2 heren……..lol !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..