Hare Majesteit de Koningin ontving mevrouw Henrietta Fore, Uitvoerend Directeur van UNICEF. Er werd gesproken over de nieuwe UNICEF- strategie en agenda voor jongeren. Deze agenda tekent nieuwe krijtlijnen uit over de toekomst van jongeren en legt de nadruk op hun naar school gaan, de vorming en tewerkstelling tegen 2030.

In haar hoedanigheid van VN-Pleitbezorger voor de Ontwikkelingsdoelstellingen hecht de Koningin groot belang aan kwaliteitsonderwijs en mentale gezondheid van jongeren die belangrijke actoren zijn in de realisatie van de SDGs.

De Koningin is ook erevoorzitter van UNICEF.be.

 

Koningin Mathilde droeg volgens mij hetzelfde jurkje van Natan als bij de aankomst in India voor het staatsbezoek eind vorig jaar. Wat denken jullie?

Koning Filip en Koningin Mathilde waren daarnaast vandaag ook aanwezig bij de begrafenis van Hertog Friedrich von Württemberg, die eerder deze maand op 58-jarige leeftijd is gestorven ten gevolge van een auto-ongeluk. De begrafenis ging door in Altshausen. 

Volgens mij droeg Mathilde hetzelfde jurkje als deze ochtend, maar dan in het zwart. Ze combineerde met een zwarte hoed van Fabienne Delvigne, haar pareloorbellen, een zwarte clutch, en zwarte pumps. We zien ook haar diamanten broche in de vorm van twee vogels in een vogelkooi terugkeren.

Via de blog van Isabelle kunnen jullie foto’s zien!

8 Reacties

 1. Droeg deze jurk enkel bij aankomst in India (waar men nogal de wenkbrauwen fronst over ‘kort’!) heb’k gemerkt. – En van mij mag dat (Mooi zomers jurkje!).

 2. Mooie luchtige zomer jurkjes met mooie hals en mouwlijn

 3. Ben het helemaal met Margot eens .

 4. Ze had de mouwen van haar jurk beter met een sjaal kunnen bedekken Zoals prinses Sophie van Liechtenstein deed.

  1. Ik bedoel armen (er waren niet veel mouwen)

   1. Ik neem aan dat je hier spreekt over haar jurk op de begrafenis van Hertog von Württemberg ? Ik begrijp ook niet dat Mathilde, die zo gesteld is op protocol en etiquette, verschijnt met blote armen.

    1. West-Europese protocol heeft niets tegen zichtbare armen! Al verwacht men eerder kostuums met (lange) mouwen van de heren voor rouw. – Overigens was Mathilde niet de enige dame met korte mouwen denk’k.

 5. staat haar in beide versies goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..