Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid, Prins Lorenz en Prins Laurent wonen om 11.00u in de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal van Luxemburg de begrafenisplechtigheid bij van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Jean.

© Screenshots RTL-TVI

Koningin Mathilde draagt volgens mij dezelfde zwarte jurk en mantel als op de twee vorige begrafenissen die ze dit jaar al heeft bijgewoond: op 16 januari die van Graaf Philippe de Lannoy, en op 22 maart die van Kardinaal Danneels.

Ze draagt er een zwarte vilten asymmetrische hoed bij van Fabienne Delvigne, meer bepaald het model ‘Minely’, een zwarte lacqué clutch, en haar huwelijksoorbellen.

De langwerpige diamanten broche die Mathilde op haar mantel draagt, was vermoedelijk een verjaardagscadeau in 2015.

Prinses Elisabeth is vandaag gekleed in een donkergrijze geruite mantel, met zwarte révers en een zwarte riem. De mantel is van Emporio Armani (met dank aan Heaven) en komt uit de winter 2017 collectie. Prinses Marie van Denemarken werd al eerder in deze mantel gespot.

Ze draagt er zwarte pumps bij, eveneens van Emporio Armani, een zwart tasje van Emporio Armani uit de kast van mama Mathilde en pareloorbellen.

11 reacties

 1. Ik denk dat ze dezelfde mantel draagt als bij de uitvaart van Koningin Fabiola.

  1. Volgens mij is het niet dezelfde. Je ziet het verschil aan de knopen: deze heeft er drie vooraan, die van bij de uitvaart van Koningin Fabiola niet

 2. Wat doet Elisabeth het toch ontzettend goed met haar kledingkeuze. Chapeau.

 3. Wat een mooie Prinses is Prinses Elisabeth. Stijlvol,chique en zeer modieus gekleed.

 4. Het is een klassiek mantel en die kan ze nog jaren dragen ! Een begrafenis is geen modeshow hé. Prinses Elisabeth zo stijlvol ! Top hoor !

  1. Maar je gaat toch ook niet in je oude kloffie.
   Modern maar respectvol gekleed is niks mis mee.

 5. Ze zien er als familie en als gezin zeer goed uit. Goed dat ze prinses Elisabeth meenemen en haar eigen keuzes qua kleding respecteren zo lijkt.

 6. Overigens denk ik dat de jas van Elisabeth ook uit de kast van haar moeder komt. Mogelijk niet gedragen in het openbaar. De mouwen zijn namelijk fiks te lang bij Elisabeth waarbij de jas haar wel geweldig staat.

 7. Een goede mantel van Mathilde. Juiste pasvorm. Mooie hoed.
  Dochter ziet er ook goed uit. Ik denk ook dat dit een jas is van haar moeder. Lijkt wat royaal.
  Mooi zo met zn 3en.

 8. wat een mooie prinses !!!! en onze koningin !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..