Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we op vraag van madison terug op het huwelijk van Prins William en Catherine Middleton:

Embed from Getty Images

Op 29 april 2011 was het eindelijk zo ver: na een jarenlange relatie stapte Prins William in het huwelijksbootje met zijn ‘Kate’, en op deze blijde gebeurtenis waren dan ook heel veel vertegenwoordigers aanwezig van de verschillende andere koningshuizen. Voor België waren Filip en Mathilde van de partij:

Embed from Getty Images

Mathilde droeg voor deze gelegenheid een donkere zeegroene jurk met bijpassend jasje, gemaakt uit een zeer glanzende stof. De outfit werd speciaal voor haar gemaakt door Armani Privé (de couture lijn van Armani) en is geïnspireerd op onderstaande silhouetten:

Ook Mathilde’s clutch is een ontwerp van Armani Privé:

De hoed die ze draagt is van de hand van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy, die vaak samenwerkt met Armani, en een leuke knipoog is naar het Verenigd Koninkrijk, waar het huwelijk plaatsvond.

Mathilde koos voor haar (op dat moment) enige tiara, de laurierkranstiara, om die als halsketting te dragen, droeg haar diamanten schakelarmband, en ging vermoedelijk haar twee overige accessoires lenen bij een juwelier: een diamanten broche en een paar diamanten oorbellen met parels.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

10 reacties

 1. Ik ben geen fan. Het doet niks voor haar, vind ik… Noch de hoed noch het pakje. En die schoenen… nee.

 2. Totaal vergeten…. Nee geen topper. Heeft ze de outfit erna nog gedragen?
  Ook Maxima haar outfit was geen topper.

  Mathilde hasr hoed is heel mooi.

  1. Ja, ze heeft de jurk nog opnieuw gedragen (zonder het jasje) op de nationale feestdag van datzelfde jaar.

 3. Een van de minst geslaagde outfits. Een misser van jewelste!

 4. Nee, niet bijzonder mooi voor zo’n belangrijke bruiloft . maar ja. …

 5. Ik vind alles van boven haar middel best goed. Op de één of andere manier vind ik de halsketting enorm goed passen bij de geweldige hoed. Mooi geheel, zeker samen met de broche en de oorringen. Make-up ook aangepast.

  Maar alles daaronder is een misser. Die vreemde vorm van de rok, de twee opvallende naden vooraan die wat lijken te trekken. En dan die schoenen. Neen, dit kon veel beter.

 6. Mijn absolute favoriet is nog altijd de oranje Armani Privé op het staatsbanket in Denemarken. Daar zou ik graag nog eens wat meer over te weten willen komen. Deze outfit van A.P. vind ik trouwens niet mis op zich, maar de accessoires waren slecht gekozen en deden het geheel nogal tuttig overkomen…

  1. Dag Steven, dankjewel voor je suggestie! Over de oranje Armani Privé kan je hier alles lezen: https://www.garderoberoyale.be/activiteiten/staatsbezoek-aan-denemarken-dag-1/

 7. Ach ja, de koningin heeft een tengere lichaamsbouw en met dit soort glanzende en rechte lijnen wordt ze al gauw een soort maanmannetje op hele dunne pootjes.

 8. Een ander model rok was wellicht beter geweest ! Ik hou niet zo van blinkende stoffen. De hoed en juwelen vindt ik wel mooi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..