Lieve lezers van Modekoningin Mathilde, zolang we aan huis gekluisterd zijn door de coronacrisis zal ik proberen jullie dagelijks van een terugblik te voorzien op deze website uit de voorbije 20 jaar van Koningin (of destijds Prinses) Mathilde.

Vandaag blikken we op vraag van Tina terug op het doopsel van één van haar kinderen, meer bepaald het doopsel van Prins Gabriël:

Embed from Getty Images

Filip en Mathilde kozen er de 2de verjaardag van hun dochter Elisabeth uit om het doopsel te organiseren: 25 oktober 2003. Dit vond plaats in de kapel van het kasteel van Ciergnon (in de Ardennen), net zoals de doopsels van de andere kinderen. Gabriël heeft als peter zijn oom Charles-Henri d’Udekem d’Acoz en als meter Maria Cristina barones von Freyberg-Eisenberg-Allmendingen, een nicht van Filip via Koningin Paola.

Embed from Getty Images

Mathilde droeg voor deze familiale gebeurtenis een nieuwe outfit: een combinatie van een antracietgrijze rok (of jurk) tot net boven de knie met daarboven een donkerrood jasje. Deze gelegenheid betekende meteen het debuut van de befaamde knielaarzen van Natan: Mathilde werkte haar look af met een paar van deze laarzen in donkerrood. Sindsdien hebben we niet alleen Mathilde nog heel vaak in dezelfde laarzen gezien, ook heel wat andere Belgische en Nederlandse koninklijke vrouwen zijn fan geworden van dit schoeisel!

Naast donkerrood heeft Mathilde ze ook nog in het beige/lichtgrijs, lichtbruin, paars en zwart.

Wat vinden jullie van deze outfit?

P.S.: hebben jullie een specifieke terugblik in gedachten? Laat het dan zeker weten via de reacties, via Facebook of Twitter, of stuur een mailtje naar info@modekoninginmathilde.be !

9 reacties

 1. Echt super, stijlvol maar ook jong en vlot.
  En die kleine Elisabeth, zo mooi!!

  Ik heb nog wel een verzoekje, ik weet alleen niet precies waar & wanneer Mathilde het droeg… Het was een rode broek met rood (lederen of synthetische) jasje gedragen op een economische missie naar UAE of Oman of Dubai… Ik denk rond 2002?

  1. Jeugdig en leuk maar niet heel stijlvol voor een doop als ik dat vergelijk met bv Kate of maxima.

   Hoe was ze bij de andere doopsels? ook in zo n sportieve stijl?

  2. Hey Isabelle, ik weet perfect welke outfit je bedoelt! Ze droeg het in mei 2002 tijdens een werkbezoek aan New York, in oktober 2002 tijdens het staatsbezoek van Italië en in maart 2004 tijdens een economische missie naar Oman. Helaas vind ik van geen van de drie gelegenheden foto’s die ik hier mag publiceren 🙁 Als je een ander verzoekje hebt, dan hoor ik het graag!

   1. Oh toch bedankt om me zo precies te zeggen wanneer ze het droeg, want dat kon ik niet meer terugvinden!

    Ik kan nog wel wat bedenken hoor, bijvoorbeeld die prachtige groene galajurk met bont op economische missie in Japan, of de witte galajurk op de 70ste verjaardag van koning Harald in 2007.

    Bedankt voor deze reeks, ik vind het echt leuk om terug te blikken!

    1. Oeps, ik bedoel China -> groene galajurk.

 2. Vooral niet vergelijken met andere hoogheden…
  Het is Mathilde, eenvoudig, ze zoekt geen glamour.
  Zoals Isabelle zegt, jong en vlot!

 3. Zo is Koningin Mathilde. Eenvoudig,doch smaakvol gekleed.En supermooie laarzen.

 4. Vlot en stijlvol. Vindt het kapsel super ! Jong!

 5. Het jasje en de laarzen zijn leuk de rok inmiddels gedateerd. Maar wat een leuk kapsel, dit zou ze zo maar eens tot haar 80e kunnen dragen. Nu heeft ze altijd zo’n nekmatje om met een haarstukje een opgestoken kapsel te kunnen creëren. Is wat mij betreft onzin. Je kunt ook een tiara dragen zonder opsteken m.i.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..