Hare Majesteit de Koningin heeft een videogesprek met dhr. Etienne Denoël en mevr. Caroline de Cartier van Teach for Belgium. De vzw wil onderwijsongelijkheden verminderen door jonge afgestudeerden en professionals op te leiden tot inspirerende leraren in vakken waar een lerarentekort heerst, voor de leerlingen van de meest kansarme scholen. Sinds de lancering in 2013 hebben 230 docenten zich aangemeld voor het programma, wat een impact heeft op 56.000 studenten. Het gesprek gaat over de gevolgen van de COVID-pandemie op de werking van het Teach for Belgium-project. De vzw paste zich aan en vond nieuwe manieren om leerkrachten te werven, te selecteren, op te leiden en te ondersteunen.

Het thema van de derde Internationale Onderwijsdag op 24 januari is ‘het opnieuw opstarten en revitaliseren van het onderwijs voor de COVID-19-generatie’. De Koningin hecht groot belang aan kwaliteitsonderwijs dat niemand uitsluit. Onderwijs is immers essentieel voor het welslagen van alle 17 ontwikkelingsdoelstellingen.

Koningin Mathilde draagt voor dit videogesprek een donkerblauw broekpak met daaronder een gestreepte top met hoge nek met ruches. De blouse is van Natan:

Mathilde droeg deze outfit al eerder op 3 april 2019. Ze draagt er vandaag haar pareloorbellen bij.

2 reacties

  1. Dear lady : no-one has an ‘easy job’ with anything right now! Nice outfit too!

  2. Mooi! (Hoop niet dat ze de bijpassende broek ooit draagt.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..