Koning Filip en Koningin Mathilde brengen volgende week, van 2 tot en met 5 februari, een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Door de pandemie is het al een hele tijd geleden dat we het vorstenpaar nog eens een dergelijk bezoek aan het buitenland hebben weten brengen, dus het spreekt voor zich dat ik er al heel erg naar uit kijk. Des te meer omdat Koningin Mathilde in het buitenland nog dat tikkeltje meer haar best doet om de beste outfits uit haar kleerkast te halen. Vandaag probeer ik een aantal suggesties te doen van (voornamelijk nieuwe) outfits van Belgische ontwerpers die naar mijn mening perfect zouden passen voor dit bezoek.

Hoewel het hier in België nog steeds winter is, is het in Oman en de V.A.E. in februari toch al gemiddeld 25°C. Ik vermoed dan ook dat we Koningin Mathilde voornamelijk zullen zien in midi-jurken en luchtige broekpakken.

Bernadette Antwerp

Deze midi-jurk met lange mouwen lijkt heel eenvoudig, maar de verfijnde afwerking met pailletten tilt deze jurk naar een hoger niveau!

Charlotte Pringels

Koningin Mathilde is wel fan van een beetje plissé zoals te zien in deze combinatie van bronskleurige blouse en rok.

CKS

Deze print is helemaal iets voor Koningin Mathilde als je het mij vraagt. En ook het model van de jurk is perfect voor haar.

Dries Van Noten

Koningin Mathilde zal uiteraard niet enkel nieuwe outfits dragen, integendeel. Meestal zijn tussen de 50 en de 65% van haar outfits tijdens zo’n bezoek eerder gedragen outfits. Ik zie dan ook graag deze jurk van Dries Van Noten nog eens terugkomen.

Essentiel Antwerp

Prinses Laurentien is al meerdere malen gespot in een outfit van dit Belgische merk, maar het blijft wachten tot de eerste keer dat Koningin Mathilde er eens mee verschijnt. Wie weet volgende week met bijvoorbeeld onderstaande kleurrijke jurk?

Just in Case

Met haar lange benen staat Koningin Mathilde prachtig met een goed getailleerd broekpak. Dit muntgroene exemplaar van Just in Case zou een geweldige aanvulling zijn, en niet te warm omdat het van linnen gemaakt is.

Natan

Hofleverancier en grote favoriet van Koningin Mathilde, Natan, mag uiteraard niet ontbreken. Wie weet zien we de middelste jurk uit onderstaande foto wel opnieuw verschijnen? Mathilde droeg de jurk al eerder voor een lunch met de Britse Queen.

Souad Feriani

Koningin Mathilde staat prachtig met felle kleuren, dus ik zou haar graag wel met deze rode combinatie van blouse en rok eens zien.

Xandres

Koningin Mathilde ging voor een economische zending naar Thailand in 2013 al eens shoppen bij het betaalbare Belgische merk Xandres, maar droeg er sindsdien geen outfit meer van. Wie weet brengt ze met deze gestreepte kleurrijke jurk daar wel verandering in?

Y-Project

Afsluiten doe ik ten slotte met deze bijzonder gedrapeerde jurk van Y-Project, met de Belgische Glenn Martens aan het hoofd als ontwerper. Hij won vorig jaar de award voor Beste Belgische Ontwerper.

Zo, dat waren mijn suggesties voor volgende week! Graag hoor ik hierover jullie mening. Laat in een reactie weten of je zelf ook een leuke suggestie hebt, zowel nieuw als eerder gedragen? En met welke van mijn voorstellen ben je het wel of niet eens?

8 Reacties

  1. Heel mooie kollektie bijeen gezocht, Mathilde zou,met elk stuk,pravhtig zijn en ze heeft wel wat hulp nodig tegenwoordig. Behalve dat,laatste,kleed,lijkt me te ver gezocht, de andere outfits zijn allemaal,op te stelen.

  2. Vooral onder de indruk van Y Project, wat een mooie jurk! Ik heb mijn twijfels in hoeverre Mathilde ooit nog wil veranderen… Het zal vooral van haar stylist afhangen.
    Maar met Elisabeth komen er andere tijden aan.

    1. Ze heeft geen stylist 🙂

  3. Wat een mooie collectie..Ik ben benieuwd !!!

  4. Voor mij is enkel het eerste kleed en het lichtgroene pak een mogelijkheid….ben benieuwf

  5. Mijn tekst komt hier wel heel raar over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..