Vandaag was de laatste dag van het staatsbezoek van Koning Abdullah en Koningin Rania van Jordanië aan België. Alvorens afscheid te nemen van Koning Filip en Koningin Mathilde hebben zij nog een bezoek gebracht aan de stad Brugge.

Koningin Mathilde droeg een nieuwe roze jurk vandaag:


 

De roze jurk is een voor de koningin gemaakte jurk van Esmeralda Ammoun. Zij werkte met een lichtere suède stof aan de mouwen en de halslijn, en een fellere kleur roze voor de rest van de jurk.

Koningin Mathilde droeg hierbij opnieuw een nieuwe hoed van Fabienne Delvigne, die de hoed zelf beschrijft als “deels opgewerkte bibi in gevlochten stro in een rosé kleur”. Een erg mooi hoedje voor de Koningin vind ik zelf!

Ook de rest van haar accessoires heeft de Koningin in hetzelfde kleurenpalet behouden: roze pumps, een nieuwe roze clutch, en lange pareloorbellen. De roze clutch is afkomstig gemaakt door “Hélène Esméralda”, de accessoirelijn van Esmeralda Ammoun.

Hiermee zit het staatsbezoek erop! Wat vinden jullie van de kledij en juwelen die Koningin Mathilde de voorbije dagen gedragen heeft?

8 reacties

 1. De pillbox is echt fantastisch! Delicaat, elegant, verfijnd,… ik kom er woorden voor tekort.
  De hele look op zich vind ik trouwens ontzettend geslaagd: koninklijk maar met een zachte touch, hetgeen Mathildes persoonlijkheid perfect weerspiegeld. Knap gedaan dus!
  Over de stof van de jurk heb ik soms mijn twijfels, op sommige foto’s ziet het er heel mooi uit, maar als de koningin even heeft gezeten is heel haar rok verkreukt. Bovendien ziet de transparante stof er soms wat rommelig uit… Ik weet ook niet hoe ik mijn klein puntje van kritiek het best kan omschrijven, want nogmaals, als ik naar het groter geheel kijk word ik écht wel heel blij en trots, op die momenten zou ik haar weer 11/10 willen geven 🙂
  Mathilde is in het algemeen altijd op haar best tijdens staatsbezoeken. De 4 outfits waren stuk voor stuk fris, koninginwaardig en vernieuwend, de rode galajurk maakte van haar zelfs een adembenemende koningin.
  Persoonlijk ben ik ook zeer verheugd om de robijnen armband van koningin Fabiola te zien opduiken bij Mathilde. Dan toch nog een kleine verrassing uit Fabiola’s juwelencollectie tijdens dit staatsbezoek 😉

 2. evertjvanderstroom@bergstroom.com

  Helemaal mee eens ! Niets aan toe te voegen!

 3. De pillbox vind ik geweldig maar ik ben minder enthousiast over de kleur van de mouwen en het bovenste deel van de jurk. De twee roze kleuren lijken geen “familie” van elkaar. Het ene is fris van kleur en het bovenste deel en mouwen hebben een vuil-roze kleur.
  Overigens was de koningin steeds prachtig gekleed tijden het bezoek van het Jordaanse Koningspaar.

 4. Ik twijfel ook over de combinatie van kleuren. Misschien valt t in t echt wel mee maar op de foto ’s vind ik t niet fraai. Beter was kant geweest in dezelfde tint als de jurk. De roze kleur van de jurk is heel mooi. Past haar heel goed.

  De jurk van Rania is ook heel mooi. Staat haar goed. Ook de bijpassende jas.

 5. Dit is niet haar beste outfit deze maand. Ik vertrouw erop dat de kleuren roze bij elkaar passen. Maar de combinatie van stoffen en het model kunnen mij niet bekoren. Het is kundig gemaakt is met die mooie naden maar de jurk doet niets voor deze mooie konigin.

 6. Ik vind de kleuren combi juist wel ‘spannend’ en natuurlijk perfect gestijld met clutch,(hand) schoenen en hoedje in de meest spannende kleur!
  Rania wederom met een langere jas dan haar jurk, is denk ik echt mode in Jordanië.

 7. http://queenmathilde.blogspot.nl Hier nog wat extra foto’s de stof van het “bovenstuk” lijkt wel suède.

 8. Natuurlijk bedoelde ik een kortere jas dan haar jurk bij Koningin Rania! Mooie foto’s van Thekla, ik vind het jurkje met toebehoren steeds spannender worden. Knap dat de hoedenmaakster zo goed in kleur is gekomen met het mogelijke suède en dat met een andere materiaalkeuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..