Op uitnodiging van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen Z.E. Sir Peter Cosgrove, Gouverneur-generaal van het Gemenebest van Australië en H.E. Lady Cosgrove een Staatsbezoek aan België.

Deze middag vond de ceremoniële ontvangst plaats op het Paleizenplein. Koningin Mathilde draagt hiervoor een nieuwe lichtroze jurk met fijne bloemen erop geborduurd. De jurk is door Natan Couture ontworpen voor deze gelegenheid, hieronder zien jullie de jurk terwijl die nog gemaakt wordt:

© Natan

Mathilde combineert deze jurk met rode accessoires, en dat vind ik een hele goeie keuze van haar: het rood is een perfecte aanvulling op deze jurk. Ze herdraagt een rode bibi met pluim van Fabienne Delvigne (ze droeg dit hoedje eerder tijdens het staatsbezoek aan Japan), ze kiest voor rode pumps, en ik vermoed ook een rode clutch (die heb ik nog niet goed kunnen zien op de foto’s). Ze draagt ten slotte nog lichtroze oorbellen.

’s Avonds wordt een staatsbanket georganiseerd op het Kasteel van Laken:

 

Koningin Mathilde draagt een lila galajurk met één schouder. De jurk is een ontwerp van Armani Privé. Hieronder zien jullie dezelfde stof terugkomen op de catwalk:

Mathilde droeg deze jurk al eerder tijdens de vieringen voor de 70ste verjaardag van de Zweedse koning Carl Gustaf op 30 april 2016. Ze heeft er een handtasje bij dat gemaakt is uit dezelfde stof als haar jurk.

Mathilde draagt er de Wolfers tiara bij, lange diamanten oorbellen met parels, en haar diamanten broche in de vorm van een vlinder:

8 reacties

 1. Ik vind dit een mooie en fleurige combinatie. De rode accessoires brengen wat pit in het geheel. Een goed begin van dit staatsbezoek.

 2. De geborduurde jurk krijgt door het rode hoedje en schoenen een leuke fifties stijl van een afstandje te zien. Zoals Jelka al zei de jurk wordt er door aangevuld. In de maak vind ik hem namelijk nogal zoetig en popperig.
  En dan de avondjurk, die is en blijft geweldig!

 3. Mooi geborduurd! Het maakt de jurk echt minder flets. Hoedje is frivool en past goed bij de gebloemde jurk. Avondjurk blijft goed, ook een prachtige broche.

 4. Echt een frivole outfit ! Rode hoedje prachtig ! Riem hoeft voor mij niet ! Avondjurk een plaatje.

 5. Tijdens de officiële ontvangst op het Paleizenplein zie je dat Mathilde zeer lomp stapt op haar veel te hoge hakken. Blijkbaar niet evident om elegant over een rode loper te stappen die op kasseien werd gelegd. Astrid stapt ook zo ongelukkig als ze te hoge hakken draagt en over geboend parketvloer in het paleis moet stappen.

 6. De avondjurk blijf ik erg mooi vinden. Past ook perfect voor deze zomerse avonden.
  De jurk van Natan is ook leuk. Niet echt typisch Natan maar wel trendy.

 7. Keurige outfits.
  de overdag jurk moet je in t echt zien denk ik.
  de avondjurk is mooi.. maar ook maar eens die 1e van de modellen een keer proberen?

 8. de jurk van het ontvanst was heel mooi in de zon en de lichte wind die het stof heel soepel liet bewegen, prachtige koningin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..