Op uitnodiging van de President van de Republiek Portugal, ZE Marcelo Rebelo de Sousa, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin in oktober 2018 een Staatsbezoek aan Portugal. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Lissabon en Porto.

 

De laatste dag van het staatsbezoek vindt plaats in Porto: deze ochtend vlogen Koning Filip en Koningin Mathilde van Lissabon naar Porto. Ze werden er ontvangen op het stadhuis door de burgemeester. Daarna brachten ze een bezoek aan het Museum Serralves. Tijdens de lunch laten Filip en Mathilde zich omringen door Portugese ondernemers in het Palacio da Bolsa. Na de middag staat er nog een bezoek aan de Universiteit van Porto op het programma. Het staatsbezoek wordt afgesloten met de slotsessies van twee seminaries: één over “Ocean Science for a Sustainable Blue Economy” en één over “Perspective on the digital start up ecosystems in Portugal and Belgium”, gevolgd door een netwerkreceptie en een informele ontmoeting met de mee afgereisde pers. 

Koningin Mathilde draagt een witte jurk met zwarte print, van Esmeralda Ammoun. Mathilde droeg de jurk al eerder op 14 juli dit jaar tijdens een herdenking in Londen. Ze draagt er hetzelfde zwarte hoedje bij als toen, zwarte pumps, en dezelfde zwart-witte clutch als in juli. En aangezien ze ook dezelfde oorbellen draagt (lange pareloorbellen), is het echt een volledige kopie van haar look in juli. 

5 reacties

  1. ‘Full marks’ voor deze outfit !

  2. Die kledij en accessoires moeten toch als sets zijn opgeborgen. Altijd precies dezelfde combinaties, jammer…

  3. Mooie outfit, koningin Mathilde heeft het beste voor het laatst bewaard 🙂

  4. ziet er goed uit!
    mooi hoofddeksel

  5. dit is echt heel mooi! Het is wateren gevallen in Portugal ! jammer ze kan veel beter !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..