Op uitnodiging van Keizer Akihito, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 9 tot 15 oktober 2016 een Staatsbezoek aan Japan, in aanwezigheid van Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Tokyo, Nagoya en Osaka.

Koning Filip en Koningin Mathilde brengen vandaag een bezoek aan de stad Nagoya:

Koningin Mathilde draagt een grijze jurk met een borduursel op van rozerode rozen. Deze jurk is van Esmeralda Ammoun, hieronder zie je een ontwerp in eenzelfde stof:

EsmeraldaAmmoun13092500_1580485758669912_1747105341_n

Koningin Mathilde droeg deze jurk al eerder op 11 juli dit jaar tijdens een werkbezoek aan de Verenigde Naties.

Koningin Mathilde draagt er een rood hoedje bij, dat nieuw is. Het is een ontwerp van Fabienne Delvigne,die de hoed omschrijft als een bibi gemaakt uit abaca en rode zijde, versierd met een bijpassende pluim.

Ze draagt eveneens een rood tasje, rode pumps en heeft rode handschoenen bij. Ik ben ook benieuwd naar de oorbellen die ze draagt, het lijken lange oorbellen met een parel te zijn.

’s Avonds woonden Koning Filip en Koningin Mathilde een concert bij ter ere van de Japanse Keizer en Keizerin van wie ze die avond officieel afscheid namen:

Koningin Mathilde droeg een rijkelijk versierde rok, in een donker olijfgroen, met een bijpassende effen top erbij. Deze outfit is van Natan Couture. Hieronder zie je de rok:

natana30dc950797f062e3433885599343c82

Koningin Mathilde combineerde de warme groene met lichtroze accessoires: zowel haar pumps als haar clutch contrasteren zo mooi met de rest van de outfit.

Ze droeg ten slotte haar oorbellen van juwelier Leysen (weliswaar met een andere kleur steen dan hieronder):

leysen

 

8 reacties

 1. Deze japon blijft een plaatje. Ik begrijp nu ik hen zo gezellig in de trein zie zitten opeens waarom de koningin zo graag een iets wijdere geplooide rok aan haar jurkjes wil. Strakke rokken trekken veel te veel op met ongemakkelijke foto’s ten gevolge. Ammoun start de plooien echter op een prima hoogte en niet vanuit de taille.

 2. Destijds bij de VN konden we de jurk niet helemaal zien dus ik hoopte al dat ze hem ging herdragen! Práchtige look, echt áf! Volgens mij zijn het wel bekende oorbellen hoor.

 3. Ja nu zien we m in zn geheel en ook nog heel bijzonder met de assessoires
  Heel mooi met de haarversiering.
  een topoutfit vandaag
  En leuk dat de rode loper ook matcht!

 4. Naar mijn mening voegt de outfit van ’s avonds echt niets toe. Vreemd model en een wat fletse kleur. Jammer maar echt niet mijn smaak.

 5. Ik denk dat de 2e jurk wel mooi is in t echt. Nu zien we m niet heel goed.
  De lengte is wat lastig. Voor midi wat te lang.
  Groen doet t goed op deze reis

 6. Ik vind onze koningin in haar groene outfit wel mooi. Bewust sober gehouden om niet te fel te contrasteren met de keizerin. Een heel eerbetoon want ik herken twee van onze jongste violisten van de koningin Elisabethwedstrijd: Lorenzo Gatto en Yossip Ivanov.
  Chapeau.

 7. De groene top doet wat denken aan de top van de officiële ontvangst. Ik vind dit een heel mooi model, iets beneden de taillelijn van voren en achter nog een ietsje langer. Over de rok ben ik wat ambivalent, mooie maar erg stijve stof waarbij je al snel aan gordijnen moet denken; Strak en op de knie was ws mooier geweest. Ik droeg in de fifties als kind en jonge tiener wijde rokken maar ze waren allemaal van heel dunne stof.

 8. koningin Mathilde was meestal simpel gekleed in kleedjes die we al gezien hebben. Terwijl de Keizerin mooie tailleurs droeg. Ik vond Mathildes outfit tijdens dit bezoek minder mooi. Ook het gala kleed was niet mooi, pastte ook niet mooi en dan diet kleur, neen. WAW was er deze keer niet bij, volgens mijn smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..