Op uitnodiging van Keizer Akihito, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 9 tot 15 oktober 2016 een Staatsbezoek aan Japan, in aanwezigheid van Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Tokyo, Nagoya en Osaka.

Vandaag brengen Koning Filip en Koningin Mathilde een bezoek aan Yuki in het gezelschap van de Japanse Keizer en Keizerin:

Opnieuw een nieuwe jurk voor Mathilde, deze keer van de Natan Edouard Vermeulen collectie:

natanedouardvermeulen52d126d7f0f0530f545742516885791e

De clutch is van Dries Van Noten:

dries

Koningin Mathilde droeg opvallend genoeg ook een nieuwe ring, met groene steen! Dit is de allereerste keer dat we naast haar robijnen verlovingsring, haar saffieren ring en haar trouwring en andere ring aan haar vingers spotten! Hopelijk verschijnen er binnenkort goeie foto’s van!

’s Avonds werd aan Koning Filip en Koningin Mathilde een diner aangeboden door de Japanse eerste minister Shinzo Abe:

  

Opnieuw een nieuwe jurk, en deze is weer van Dries Van Noten. We hebben Koningin Mathilde al in een jurk gezien met een gelijkaardige print, in juli dit jaar, toen koos Mathilde voor een goudkleurig model met een paarse print. Nu kiest Mathilde voor een lichtblauwe/grijze jurk met roze print erop. Hieronder zie je een jurk van Dries Van Noten in eenzelfde print:

dvnimg-thing

Ook de felroze mantel die Mathilde er boven draagt komt uit dezelfde collectie van Dries Van Noten, namelijk de zomercollectie van 2015:

driesvannoten_dri0123

De clutch van Mathilde is er eveneens een van Dries Van Noten:

dries-van-noten-embroidered-clutch-standard

Koningin Mathilde combineerde ten slotte met haar nieuwe diamanten oorbellen die ze debuteerde op het verjaardagsfeest van Koning Carl Gustaf van Zweden eind april dit jaar.

8 reacties

 1. Vertederend hoe de keizerin onze koningin bij de arm neemt.
  Mooi kleedje. Mooie kleur.

  1. Het viel mij ook onmiddellijk op hoe de Keizerin de Koningin bij de arm neemt. Ik dacht dat de Japanners nog afstandelijker waren dan de Britten maar niet dus. Een prachige jurk en ook mooi om te zien hoe Mathilde meerdere couturiers in de schijnwerpers plaatst. De Koningin is een perfect uithangbord voor de Belgische mode en ook voor het Belgisch Toerisme. Want ze hield een toespraak tgv Welcome to Belgium.

 2. Mooie diepe kleur jurk en zeer mooie clutch!
  Aparte stof.
  Nog geen sets met bijpassende jas. Had bij deze goed gekund.

 3. Kleur en stof mooi, clutch geweldig. Alleen het model met riempje en plooien, is wel heel erg Natan, hij had beter het wat bovenlijf verlengende model van de koningsblauwe jurk kunnen gebruiken maar dan wel met aansluitende mouwen.

 4. De jaguargroene jurk staat haar prachtig! Ik vind groen eigenlijk maar niks, maar deze tint is gewoon heel mooi. Mooie bijpassende clutch.
  De outfit van ’s avonds is weer duidelijk Japans geïnspireerd, maar de wijde jas doet weinig voor haar postuur. Ik zou de jurk wel eens apart willen zien.
  Ik ben echt heel blij dat ze verschillende (weliswaar al voor haar bekende) designers promoot!

 5. De avondoutfit vind ik super! Speels en fris, het staat haar goed en een duidelijk Japanse inspiratie.

 6. De avondoutfit is een set. Ik wilde graag een set zien…..
  Moet hier even aan wennen. Bijpassende tas is super. Zou graag nog foto van haar jurk willen zien.

 7. Geweldig diner complet! Altijd lastig bij tenue de ville en een avondafspraak. Jas lijkt van zijde en is ook niet echt een jas. Bij het model vind ik de wijde rok onder de jas ook wel heel spannend, hoop dat ze die erbij heeft gekocht in bijvoorbeeld de clutch stof. Jurk is ws prachtig maar valt wat weg door bescheiden kleur en fijn borduursel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..