Op uitnodiging van Keizer Akihito, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 9 tot 15 oktober 2016 een Staatsbezoek aan Japan, in aanwezigheid van Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Tokyo, Nagoya en Osaka.

Op de tweede dag zijn Koning Filip en Koningin Mathilde aangekomen in Japan:

Koningin Mathilde droeg bij aankomst een zeeblauwe jurk van Esmeralda Ammoun, die ze eerder aanhad op 8 maart dit jaar tijdens het staatsbezoek van de Duitse president aan België.

Koningin Mathilde draagt een broche om deze jurk een beetje op te fleuren, die ze al eerder droeg op 23 januari 2015 tijdens het World Economic Forum in Davos:

Schermafbeelding 2015-01-23 om 20.09.47

De broche is een ontwerp van Percossi Papi:

Koningin Mathilde droeg ook bekende oorbellen: met een edelsteen in de kleur van haar jurk, die ze ook eerder droeg tijdens het kennismakingsbezoek aan Zweden.

Daarna brachten Filip en Mathilde een bezoek aan de tempel Nezu Shrine. Koningin Mathilde trok hiervoor een andere outfit aan: een roze jurk:

De jurk is een nieuw op maat gemaakt ontwerp van Bernard Depoorter:

Koningin Mathilde droeg haar clutch van Armani Privé:

armani-prive-details-haute-couture-spring-2015-pfw9

’s Avonds ten slotte hadden Koning Filip en Koningin Mathilde een ontmoeting met Belgen in de ambassade in Japan. Koningin Mathilde droeg daarvoor een donkere paarsblauwe jurk met fluwelen zwarte print:

Koningin Mathilde droeg deze jurk, van Natan, eerder tijdens het kerstconcert vorig jaar op 16 december. Mathilde droeg er een clutch bij in dezelfde kleur als haar jurk. Ze debuteerde vanavond volgens mij ook nieuwe oorbellen: zilverkleurige oorbellen met een ster onderaan. De oorbellen zijn ook van Percossi Papi:

Na vandaag hebben we 1 nieuwe, en 3 reeds eerder gedragen outfits gezien. Qua ontwerpers staan het op 3 outfits van Natan, en 1 van Esmeralda Ammoun.

13 Reacties

 1. Die broche intrigeert mij. Lijkt iets nieuws te zijn.

  1. Nee, deze heeft ze eerder gedragen in januari 2015 in Davos.

   1. Bedankt. Is er ergens een close-up van deze broche te vinden ? Is het gekocht of geërfd ?

    1. Ik heb zonet dit artikel geüpdatet en je ziet een mooie close up 🙂 Naar alle waarschijnlijkheid is dit gewoon een fantasiejuweel en geen erfstuk.

 2. Leuk dat t staatsbezoek is gestart!
  Dit zijn mooie jurkjes maar geen wow-outfits.
  Roze jurk staat haar heel goed.

 3. Voor mij hoeft ‘wow’ niet. Als een koningin staatshoofd is, zou ze eventueel meer kunnen uitpakken hoewel dat ook niet nodig is.
  Het bevalt me juist zo dat Mathilde duidelijk beseft wat haar rol is: de vrouw van de Koning. Ik wou dat onze Máxima dat ook eens door kreeg!

 4. Al een mooi begin… Morgen volgt de officiële verwelkoming.

 5. evertjvanderstroom@bergstroom.com

  Stijlvol elegant klasse !

 6. Dit zijn inderdaad geen echte wow-outfits, ook omdat 3 van de 4 outfits bekend zijn. Misschien heeft het ook te maken met de Japanese cultuur? Ik hoop in ieder geval op iets waar we lyrisch over kunnen zijn de volgende dagen. Een koningin kan ook een wow-outfit dragen zonder schreeuwerig te zijn, denk maar aan de roze outfit in Brugge bij het staatsbezoek van Jordanië.
  Toch vind ik de roze en paars-blauwe jurk haar heel goed staan, ook een mooi opsteekkapsel trouwens.
  De outfit van Allesssandra Ammoun past langs achter minder goed aan. Tijdens het staatsbezoek van Duitsland vond ik de mantel ook al mooier en specialer dan de jurk.

  1. Oei excuseer, ik bedoelde natuurlijk Esmeralda Ammoun

 7. Ik blijf de Ammoun jurk prachtig vinden maar denk ook dat zowel de koning als de koningin wat verreisd en ingezakt overkomen gefotografeerd met een matige camera. Lopende de dag met naar ik hoop wat rust en verzorgingsmomenten klaren ze beiden weer op met mooi haar van de koningin bij de receptie! En dan staat de al bekende blauw zwarte jurk meteen ook leuk, zelfs leuker dan bij de eerste keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..