Op uitnodiging van President Pranab Mukherjee brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 5 tot 11 november 2017 een Staatsbezoek aan India, in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in New Delhi en Mumbai.

De dag begon vandaag met een ceremonieel welkom voor het presidentieel paleis. Daarna was er een kranslegging en één minuut stilte voor het Mahatma Gandhi monument:


Koningin Mathilde draagt een nieuw zachtroze jurkje, gemaakt uit een fijne kanten stof. De jurk werd voor haar gemaakt door Esmeralda Ammoun, die wel vaker voor speciale gelegenheden zoals staatsbezoeken wordt ingeschakeld. Ook haar handtasje (van Hélène Esmeralda), haar handschoenen en haar pumps zijn zachtroze. 

Koningin Mathilde draagt een nieuwe hoed van Fabienne Delvigne, die de hoed als volgt omschrijft: “Het model genaamd « Indira » is vervaardigd uit een duet van stro, namelijk opengewerkte sisal en een contrasterende andere soort in bananenvezels. Deze asymmetrische roze bibi accentueert perfect de dynamiek van Hare Majesteit haar silhouet.”

Koningin Mathilde draagt haar ‘Mathilde’ oorbellen van juwelier Leysen, die zij in het roze heeft:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit model van jurkje ten eerste al te vaak heb gezien bij Mathilde, en ten tweede eigenlijk niet goed vind passen bij haar figuur. 

Daarna bracht Koningin Mathilde een bezoek aan een Microfinance project:

  

Koningin Mathilde draagt hier een lange jurk, ontworpen door een Indische ontwerpster: Anita Dongre. De naam is geen onbekende: tijdens het bezoek van William en Kate aan India droeg Kate destijds ook een jurk van Anita Dongre. 

Ze draagt hierbij een beige clutch, haar gouden oorbellen (die ik een beetje vind lijken op een muzieknoot) en volgens mij ook een nieuwe armband. Beide stuks zijn van Francesca Romana Diana (de armband is rechts op deze foto te zien):

’s Avonds bij het staatsbanket blijft Koningin Mathilde volledig in het Indische thema:

© Wim Dehandschutter

Mathilde kiest hier alleszins voor een prachtige nieuwe felroze avondjurk met gouden versieringen aan de voorkant en langs de mouwen van de jurk. 

Ze draagt er grote diamanten oorbellen bij, die ze debuteerde tijdens het staatsbezoek aan Denemarken eerder dit jaar, en daarna ook droeg in Noorwegen voor de feestelijkheden van de 80ste verjaardag van de Noorse koning en koningin. 

 

23 Reacties

 1. Het roze staat schitterend tussen de donker geklede heren. Mooie hoed tas handschoenen en schoenen. Maar t jurkje valt niet goed. Is van voren korter en maakt haar breed.
  De Indiase outfit is attent maar somber tussen de vrolijke kleuren van de outfits gesprekspartner.

 2. Ik vind die roze kanten jurk en die hoed maar niets. De jurk lijkt te kort en die hoed vervormt haar hoofd. Ze lijkt precies op een bonbonnière. Ze ziet er nogal tuttig uit in dat roze pakje. Die donkere jurk ziet er veel moderner en jonger uit, Hopelijk draagt ze een nieuwe galajurk voor het staatsbanket en zie we de spaanse kroon van Fabiola eens ten tonele verschijnen.

 3. Die roze kleur staat haar wel. Niet overweldigend de jurk, de hoed is schitterend ! De donkere jurk is niet goed te beoordelen op die beiden .
  Denk niet dat wij vlug de Spaanse kroon van Fabiola zullen zien. Was een geschenk van Franco. Ligt zeker nu heel gevoelig .

  1. Ik vind dat alle juwelen die geschonken worden aan leden van de Koninklijke Familie zouden moeten ondergebracht worden in een fonds en dus voor altijd in België zouden moeten blijven. Dgl juwelen zouden niet als persoonlijk bezit mogen beschouwd worden. Fabiola bvb kreeg die kroon omdat ze Koningin van België werd. Had Leopold II destijds ook alle juwelen en niet alleen de onroerende goederen in de Koninklijke Schenking ondergebracht, dan had het Belgische Koningshuis nu een juwelencollectie die kon wedijveren met de andere koningshuizen. Maar ja berouw komt altijd na de zonde LOL

   1. Om over de legendarische Cartier tiara van Koningin Elisabeth dan nog maar te zwijgen. 🙁

    1. Lilian zou deze in 1987 verkocht hebben aan Cartier. Wat zal Paola met haar juwelen doen ? Aan Astrid nalaten of aan Elisabeth ? “Niet te begrijpen hoe die familie in elkaar zit” …

 4. Het roze moeten we maar gauw vergeten. De Indiase jurk lijkt leuk met die verschillende randpatronen en is vml langer hetgeen ook niet onbelangrijk is in India.

 5. Heb al mooiere roze combinaties van haar gezien.
  De donker groene jurk zou gemaakt zijn door een lokale Indiase kleermaker. Knap toch?

 6. Ze ziet er prachtig uit. Koninklijk en stijlvol.

 7. Ik vind ook,dat ze er prachtig en stijlvol uitziet.

 8. Wat een prachtige avondjurk ! Ook gemaakt in in India ? Wel heel apart.

 9. De avondjurk is een plaatje. De kleur is natuurlijk super voor haar!

 10. Heel mooie avondjurk.
  De kleur en de versiering, met nepsteentjes vermoed ik, staan haar exotisch.
  Een duizend en een nacht jurk.

 11. Geen hoogvliegers vandaag, het eerste roze jurkje vind ik nog het minst van allemaal, inderdaad echt een slecht model, sorry dat ik het zeg, maar eigenlijk écht onflatteus. De tweede jurk is ok, mooi gebaar naar het gastlast. De avondjurk vind ik niet echt bijzonder, voor een staatsbezoek mag het toch allemaal wat meer uitgesproken zijn. En geen tiara, dat is pas écht jammer 😉

  1. Bij een staatsbezoek aan een republiek is men traditioneel minder happig om tiara’s etc uit de kast te halen. Voornamelijk als uiting van respect. Bij een bezoek aan een andere monarchie is dat dan weer wel geen probleem.

 12. Ik denk dat Mathilde de gastvrouw niet wil overtreffen met een tiara en zich aanpast aan de cultuur en stijl van het gastland. Dat is haar klasse !

 13. Ik vind vandaag geen hoogvlieger op gebied van kledij.

  Het model van de roze jurk maakt haar breder en is te kort. De hoed zou ik graag nog eens terug zien in een andere combinatie vb met een grijs jurkje.

  De donkere jurk maakt haar jeugdiger. En ik vind het een positief gebaar dat ze een plaatselijk ontwerper een kans geeft. In Jordanië en Nederland heeft ze dat ook ooit gedaan.

  De avondjurk is mooi. Maar ik heb al avondjurken gezien die haar mooier staan. Ik denk dat het komt door de korte mouwen. Mouwloos of lange mouwen vind ik haar beter staan.

  1. Volkomen mee eens. Bij korte mouwen stel ik mij altijd de vraag of ze nog rap de vaat moest doen LOL. Lange mouwen of mouwloos hebben inderdaad meer uitstraling.

 14. Ik vind de avondjurk erg leuk, qua kleur, qua versiering (passend bij het land) en qua belijning (lekker geen taillenaad). Het was black tie d.w.z. dat er geen tiara, ordelinten of sleepje als bij een grand gala met white tie gedragen mag worden.
  Ik denk overigens wel dat hij niet in India is gemaakt. Wie oh wie, Ammoun???

 15. Ik vind de mouwen juist apart.
  Wat het is nou; lang of kort?
  Allebei niet!
  Vooral de zwaarbewerkte onderkant mouw geeft een wat Farah Diba-achtige look op.
  Zo wordt Mathilde voor een avond een Oosterse koningin.

 16. De jurk van Anita Dongre is werkelijk prachtig. Hij staat haar geweldig. Prachtige kleuren, fris, modern en met een knipoog naar het gastland.

 17. ik denk oorbellen van Koningin Fabiola te herkennen bij het” indiaase kleed “

 18. ben verkeerd, heb juist andere foto’s gezien en ze zijn te nieuw van model

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..