Op uitnodiging van President Pranab Mukherjee brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 5 tot 11 november 2017 een Staatsbezoek aan India, in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in New Delhi en Mumbai.

Koning Filip en Koningin Mathilde zijn deze ochtend om 8u15 vertrokken te Melsbroek met hun delegatie:

Koningin Mathilde droeg tijdens het vertrek een grijze jurk met roze rozen op geborduurd, van Esmeralda Ammoun:

Mathilde droeg deze jurk al drie keer eerder: op 11 juli 2016, op 13 oktober 2016 en onlangs nog op 26 september 2017.

Aangezien het deze ochtend nog erg frisjes was, droeg Mathilde een rode sjaal. Ook in haar clutch trok ze de rode kleur door. Op basis van bovenstaande foto kan ik haar oorbellen niet 100% goed zien, maar ik vermoed dat ze haar lange pareloorbellen draagt.

Tijdens de vlucht droeg Koningin Mathilde niet langer de jurk van Esmeralda Ammoun, maar had ze zich verkleed in haar favoriete vluchtoutfit: een broekpak. Ze koos voor haar nieuwe grijze broekpak van Giorgio Armani. Β 

Departure to and arrival in the Republic of India

Bij aankomst in India deze avond heeft Koningin Mathilde nog eens een andere outfit aangetrokken. Aangezien het al donker was buiten, is de jurk niet zo goed te zien op de foto’s:

Departure to and arrival in the Republic of India

De jurk is van Natan. Wat ik ook al met zekerheid kan zeggen is dat ze een clutch (gemaakt uit plexiglas) en pumps draagt van Giorgio Armani:

 

Bekijk zeker ook eens mijn suggestiepost die ik heb geschreven voor het staatsbezoek aan India! Hopelijk zien we Koningin Mathilde tijdens dit bezoek in een nieuwe Belgische ontwerper verschijnen!

7 reacties

 1. Ik heb dit altijd een mooie jurk gevonden, wat mij betreft een goede start! Ben benieuwd naar de volgende dagen

 2. Goede keuze ! Heb het ook altijd een leuke jurk gevonden !

 3. Zonder kritiek te willen geven snap ik niet waarom ze zich twee keer omkleedt tijdens de vlucht? Een keer wordt wel meer gedaan, maar twee? Op zich vind ik de tweede (witte) jurk wel mooi van snit maar ik zou hem graag nog eens in het volle daglicht terugzien voor een betere beoordeling

 4. In het vliegtuig had de koningin een broekpak aan. . Dus nog een keer verkleed.

 5. Je moet de tijd toch een beetje doorkomen op zo n vlucht ….hoewel ik t broekpak mooi vind hoop ik dat t hele soepele stof is waar ze zich losjes in kan bewegen…
  De aankomstjurk lijkt een wat standaard model te zijn. Goede neutrale keuze.
  Op naar veel moois met de last minute suggesties van Jelka!

 6. Het witte kleedje ziet er perfect uit. De rest vergeet ik misschien liever.

 7. De jurk van Ammoun blijft erg leuk vooral door de wat verlaagde taille.
  Koningin Mathilde is niet iemand die met een zwarte legging (zoals Maxima) in het vliegtuig opereert, toch had ze volgens mij een leisure broek aan en er een jasje over aan getrokken. Je moet toch een beetje rekenen met de tijdsverschillen om goed aan te komen.
  Het witte jurkje heeft leuke mouwtjes maar oogt wat rommelig rond de taille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..