Op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg van dinsdag 15 oktober t.e.m. donderdag 17 oktober 2019. Dit in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt op de laatste dag van het staatsbezoek opnieuw een nieuwe outfit: ze kiest voor een asymmetrische jurk in saffraangeel van Natan:

Daarboven draagt ze een korte brede mantel met tartan print in de kleuren oker en kopergroen. Deze mantel is eveneens van Natan, hieronder te zien in andere kleuren:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Fabienne Delvigne maakte een bijpassende hoed, in de geest van een kleine baret, versierd met decoratieve knoop, gemaakt van turquoise fluweelvilt. Het model kreegt de naam ‘Tino’:

Mathilde draagt een opvallende broche op haar mantel, en kiest verder nog voor blauwgroene pumps, blauwgroene handschoenen, en citrine oorbellen van Percossi Papi.

11 reacties

 1. Mathilde is hier heel mooi en speciaal, moet altijd niet zo klassiek zijn, zie maar naar Maxima.

 2. daar zekers geen voorbeeld aan nemen trop is teveel

 3. Zeer geslaagd voor mij.
  We werden verwend deze drie dagen. Met uitzondering van de lichtroze jas die ze droeg bij vertrek.

 4. Geweldig mooi is dit. Alles perfect op elkaar afgestemd. En ik hoop,dat ze trouw blijft aan haar eigen stijl.

 5. Onze koningin Maxima is deze week ook zeker zeer charmant gekleed.

  1. spijtig van die extravagante hoeden!!!!

 6. Hmm, ik weet niet goed wat ik moet denken van die cape. Is het juist goed dat die ook asymmetrisch is, zoals het kleed, of is dat juist teveel van het goede? Verder is het wel een mooi plaatje. Alles past bij elkaar en ik vind de kleuren geweldig.

 7. Ik ben het helemaal met Michael eens! Voor mij had de cape wel gewoon recht mogen zijn en zonder de stofoverdaad aan de broche zijde. Ik hou niet zo van assymmetrie bij de zoom maar de koningin kan dit met haar mooie slanke benen goed hebben.

 8. Goede combinatie voor buiten op deze gelukkig droge herfstdag.
  Maakt haar wel wat breed.
  Goed gedaan met deze reeks outfits in Luxemburg!

 9. Het is teveel zigzag. Of de jurk a-symetrisch of de korte brede mantel maar zeker niet allebei. De jurk of mantel komen beter tot zijn recht met een rechte contrasterende zoom.

 10. Een heel mooie combinatie ! Had ook meer voor een jurk gekozen zonder die punten . Wel een leuke hoed en mooie kleur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..