Op uitnodiging van Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg van dinsdag 15 oktober t.e.m. donderdag 17 oktober 2019. Dit in aanwezigheid van de Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe grijze outfit met een patroon van oranje bloemen. De combinatie van bijpassende rok en top is van Dries Van Noten, en werd gemaakt uit dezelfde stof als onderstaande blazer:

Het model van de outfit komt dan weer meer overeen met onderstaand silhouette van Dries Van Noten, we herkennen vooral de flap ter hoogte van de taille:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde combineert de jurk met een nieuwe oranje hoed van Fabienne Delvigne: een oker-oranje turban met een gelijkaardige toepassing van het bloemenmotief van de jurk van de koningin, wat zorgt voor een creatieve en verfijnde noot!

Net als gisteren is ook de clutch van de Koningin ontworpen door Fabienne Delvigne, het gaat om het model ‘Fiona’ en is gemaakt in dezelfde oker-oranje kleur als haar hoed.

Mathilde werkte de look volgens mij af met haar Lotus Studs van Christine Bekaert:

’s Avonds waren Koning Filip en Koningin Mathilde de gastheer en -vrouw voor een klassiek concert dat ze aan het Luxemburgs hof aanboden ter gelegenheid van het staatsbezoek:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt vanavond andermaal een nieuwe galajurk, deze keer kiest ze voor één van Natan: een wijde jurk in tule in nude en grijs tinten met een doorzichtig en waterachtig effect. Het gaat om een combinatie van onderstaande twee jurken van Natan (of een lange versie van de rechtse jurk):

Ze draagt er grote diamanten franje oorbellen bij met een strikvorm. Ik ben alvast fan van haar nonchalant maar o zo chique opgestoken kapsel!

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

15 reacties

 1. Voor mij is dit een geslaagd ontwerp. Toppie!

 2. In tegenstelling tot andere Koninginnen, promoot Mathilde toch grotendeels de Belgische mode. De Erfgroothertogin zou zich toch jonger mogen kleden en zij heeft altijd iets triestigs melancholisch over zich.

 3. prachtig kleed !!!! top

 4. Ik vind de blazer meet broek gedurfder.

 5. Heel mooie jurk. In het echt stond het haar beeldig. Heel verfijnd en chique.

 6. Prachtige jurk! Bij het eerste plaatje dat ik zag was het meteen iets van die is van Dries, knap hoor als je zo een duidelijke handtekening hebt. Het hoedje met de bloem achterop is ook beeldig. Ik denk overigens dat de stof van de jurk soepeler (zijde?) is dan die van de blazer.

 7. Dries is super met zn mooie stoffen! Ook deze keer weer. Een geslaagde jurk. Met mooie bijpassende schoenen.
  En perfect kapsel erbij!

 8. Allemaal super! Mathilde op haar best.

 9. Tja de nieuwe avondjurk is voor mij een beetje een twijfelgeval. Het lijkt de koningin en overigens ook de modellen erg bleek te maken. Het los opgestoken haar ziet mooi uit.

 10. Wat een mooie avondjurk!
  Mooie top en dromerig onderstuk.
  Kan niet beoordelen of t bleek maakt, wel dat deze aparte is dan die van gisteravond.
  Een topdag!

 11. Ik vind deze avondjurk prachtig. Past echt bij Koningin Mathilde. En het haar zit weer heel mooi.Ze heeft echt een super kapper .

 12. Dries van Noten super mooi vooral het hoedje is echt top ! Avondjurk prachtig en heel jong kapsel ! Promotie voor Belgische mode !

 13. […] the Queen did manage to tuck a brooch in her updo. The sequined gown is also by Natan, and was worn in Luxembourg in 2019. (You can catch glimpses of the brooch at 6, 10, and 32 seconds […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..