Op uitnodiging van Zijne Excellentie President Moon Jae-in brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan de Republiek Korea. Zij worden vergezeld door de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid de heer Pieter De Crem en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende bezoeken en activiteiten in Seoul.

Vandaag op het programma: een bezoek aan het Jeon Jin Sang Medisch Centrum, in 1975 opgericht door de Belgische dokter Marie-Helene Brasseur, die gratis medische en palliatieve zorg verleent in het zuidwesten van Seoul. Daarna volgt de officiële opening van het Belgian Life Festival, georganiseerd door FIT, waar Belgische voedsel- en diamantbedrijven worden samengebracht om de Belgische cultuur en gastronomie onder de aandacht te brengen. Na een informele ontmoeting met de pers, eindigt Koningin Mathilde het staatsbezoek met een thematische lunch met aandacht voor geestelijke gezondheidsproblemen, zoals het evenwicht tussen werk en privéleven, de aandacht voor kwetsbare groepen in de samenleving, de strijd tegen online verslaving en het belang van kunst en cultuur.

Koningin Mathilde draagt vandaag een groene wollen jurk van Natan. Hieronder zien jullie een jurk gemaakt uit dezelfde stof maar in een ander model:

Ze droeg deze jurk al eerder op 5 december 2018 en op 30 januari 2019. Mathilde vist ook het bruine hoedje dat ze vandaag draagt op uit haar kast: ze droeg het eerder op 19 februari 2014.

De mantel die ze over haar schouders gedrapeerd draagt is wel nieuw, en eveneens van Natan:

7 reacties

 1. Een duidelijk herkenbare koningin door haar aanwezige kleur. Zo jammer dat ze niet meer ambassadrice van de Belgische Mode is. Koningin van Belgie is al meer dan genoeg?

 2. Met 1 nieuwe Dries van Noten vind ik de BM er maar bekaaid vanaf komen. Misschien dat Mathilde op de finale-dag ons gaat verbijsteren??? Inclusief tiara (de kroonjuwelen haha) en een sublieme galajurk. Duimen maar…

  1. Dit is helaas de laatste dag van het staatsbezoek en in deze groene jurk heeft Mathilde afscheid genomen van Zuid-Korea..

 3. Mooie jonge jas. Staat zeer goed bij groene jurk.
  Ze straalt veel enthousiasme uit. Zit goed in haar vel in Zuid Korea. En door in de hoofdstad te blijven vergt minder energie dan in Japan. En dat is te zien.
  Dries had meer kunnen uitpakken met t ontwerp van de jurk. Armani altijd goed.

 4. Alles wat de Koningin in Zuid-Korea gedragen heeft,was heel mooi en stijlvol. Maar ik vond het een beetje saai. Maar wel gepast voor dit land. Helaas geen prachtige gala jurk.

 5. Waarom een mantel met mouwen kopen als je die toch niet gebruikt ? Koop dan een capemantel dat bespaart ook een aantal meters stof en werk … LOL Ik vind er dus niets aan om een mantel op die manier te dragen.

 6. […] and the incredibly reliable Modekoningin Matilde has both the history of this ensemble and some better photos of it. I will say I am glad Mathilde chose the version without the diagonal dart across the […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..