Op uitnodiging van Zijne Excellentie President Moon Jae-in brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan de Republiek Korea. Zij worden vergezeld door de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid de heer Pieter De Crem en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende bezoeken en activiteiten in Seoul.

Koningin Mathilde woont vandaag een academisch seminarie bij, georganiseerd door Wallonie-Bruxelles Campus, gericht op duurzaamheid, klimaatverandering, de overgang naar een circulaire economie en de manier waarop zij de wereld van vandaag uitdagen, en de ontwikkelingen en resultaten in beide landen presenteren. De keynote spreker van het seminar is de heer Ban Ki Moon, voormalig secretaris-generaal van de VN en nu samen met Bill Gates en Kristalina Georgieva covoorzitter van de speciale VN-commissie voor klimaatadaptatie. Hij zal spreken over de uitdagingen van klimaatverandering en de mogelijkheden voor klimaatadaptatie.

Daarna ontdekt ze, vergezeld door de burgemeester van Incheon en de Incheon Economic Free Zone Commissioner Transfer, de controlekamer van de Smart city Songdo. Vervolgens staat een thematische lunch over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op het programma. In de namiddag brengt ze nog een bezoek aan het Koreaanse comité van Unicef en heeft ze enkele interactieve discussies met kinderen over de impact van klimaatverandering op kinderen.

Koningin Mathilde draagt vandaag een bekend rood ensemble van Pierre Gauthier. Het bestaat uit een mouwloze jurk met ronde hals en plooien in het rokgedeelte, met een bijpassend jasje. Mathilde droeg deze outfit al eerder op 17 februari 2014, op 15 januari 2015, op 20 september 2016 en op 20 juli 2017.

Het bijpassende hoedje werd in 2014 destijds gecreëerd door Fabienne Delvigne speciaal voor deze outfit. Verder combineert Mathilde deze rode outfit vandaag met nude accessoires: ze draagt nudekleurige pumps, handschoenen en clutch.

Vanavond staat nog het officieel Belgisch concert op het programma: een klassiek concert georganiseerd door Hunne Majesteiten ter ere van HE Moon Jae-In, President van de Republiek Korea, gevolgd door een netwerkreceptie.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt een midi-jurk, gemaakt uit jacquard, bedrukt met een bloemenmotief. De hals is vrouwelijk met zijn ronde vorm en de kneepjes in de taille helpen het ontwerp mooi en passend te houden tot waar de kokerrok eindigt. Het artistieke ontwerp wordt aangevuld met lange mouwen voor een elegante touch. De jurk is van Dries Van Noten:

7 reacties

 1. Zo zie je maar een goed stuk blijft tijdloos mooi!

 2. Bovenstaande reactie gold voor het rode pakje. Ik weet niet zo goed wat ik van het blauw/ witte moet denken. Stof doet denken aan Dries van Noten, hij heeft in zijn lente zomer collectie ook 2 items die een lichte onderkant hebben. Het model vind ik echter erg Natan achtig met die hoge taillenaad. Voorts vind ik die horizontale onderbreking niet je dat en de kleurencombi van kobalt met bruin/ beige ook niet je dat.

  1. Ja, dacht ik ook al. Het lijkt wel op een stof van Dries Van Noten, maar het model is Natan-achtig. Hier klopt iets niet?

 3. De rode set is altijd goed. Rood is haar kleur.
  De nieuwe jurk heeft een mooi patroon… maar t model geeft helaas een wat saaie moederlijke uitstraling. Jammer. Stof is zo leuk.

 4. Het rode ensemble blijft mooi en een goede kleur voor haar.
  De stof is van nieuwe jurk is wel speciaal maar het lijkt zoveel op een Natan model !

 5. De rode outfit blijft een topper. Maar toch wel straf dat dit al de 5de maal is dat ze deze draagt!. Ik vraag me af of daar een speciale reden voor is. Zou het supercomfortabel zitten? Want ik kan me voorstellen dat er wat outfits zijn die ze maar één keer heeft aangehad. Die zou ik dan ook nog wel eens willen terugzien.

  De jurk van Dries Van Noten is een beetje een twijfelgeval voor mij. Het is een mooie blauwtint en het patroon in de stof is ook leuk. Maar het geeft wel een beetje een ouderwetse indruk, ondanks de “modernere” print.

 6. het rood is prachtig !! het blauwe !!! ja wat moet er hier van denken ? tussen twee stoelen zou ik zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..