Op uitnodiging van Zijne Excellentie President Moon Jae-in brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan de Republiek Korea. Zij worden vergezeld door de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid de heer Pieter De Crem en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende bezoeken en activiteiten in Seoul.

© Wim Dehandschutter
© Wim Dehandschutter
© Wim Dehandschutter

Koning Filip en Koningin Mathilde, vergezeld door de Ministers, zullen hulde brengen aan de martelaren en soldaten die tijdens de Koreaanse oorlog zijn gevallen. Ze zullen het Belgische Monument bezoeken en hulde brengen aan de gevallen Belgische soldaten tijdens de Koreaanse Oorlog, in aanwezigheid van HE Kyeong-doo Jeong, Minister van Nationale Defensie. Ze zullen ook veteranen van de Koreaanse oorlog en hun families ontmoeten.

Koningin Mathilde draagt een combinatie van oud en nieuw: de jurk die ze aanheeft, droeg ze al eerder tijdens een nieuwjaarsreceptie eerder dit jaar op 15 januari. Het bijpassende jasje in de omgekeerde kleuren dat ze er vandaag bij draagt is echter nieuw.

Mathilde combineert de look met een hoed gemaakt uit dezelfde stof als het jasje, gemaakt door Fabienne Delvigne. Zij heeft ook een bijpassende pochette gemaakt. Mathilde draagt er nog witte handschoenen bij en lange pareloorbellen. Later zien we Mathilde met rode handschoenen, dus vermoedelijk waren de witte handschoenen specifiek voor de ceremonie. Ik vind het persoonlijk een erg gepaste outfit voor zo’n herdenking, en vind dat de jurk er nu mooier uitziet met het jasje erboven: ze heeft een saaie jurk hierdoor echt naar een hoger niveau getild.

Mathilde’s donkerrode schoenen van Natan:

© Wim Dehandschutter

De pochette van Fabienne Delvigne:

© Wim Dehandschutter

Mooi zicht op Mathilde’s kapsel en hoofdband van Fabienne Delvigne:

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation

Daarna verwelkomen HE Moon Jae-In, president van de Republiek Korea, en HE Kim Jung-sook, First Lady van de Republiek Korea, Hunne Majesteiten. Deze welkomstceremonie omvat het spelen van de volksliederen, inspectie van de erewachters en het uitwisselen van begroetingen. Na de welkomstceremonie wordt Hare Majesteit de Koningin uitgenodigd voor een ontmoeting met de First Lady van de Republiek Korea.

Koningin Mathilde zal vervolgens een lunch hebben waarbij de focus zal liggen op muziekeducatie met belangrijke Koreaanse stakeholders.
Hare Majesteit zal vervolgens de bekende Koreaanse Nationale Universiteit der Kunsten (K’Arts) bezoeken. Dit geeft haar de kans om met verschillende studenten en professoren te praten over muziekeducatie in Zuid-Korea, en met name de voorbereiding op internationale wedstrijden, zoals de Internationale Koningin Elisabeth Muziekwedstrijd.
De Korea National School of Music wil een van de beste muziekinstellingen ter wereld zijn die bekend staat om het produceren van wereldberoemde artiesten. Ze instrueren door unieke lesmethoden op basis van uitgebreide veldervaring in combinatie met een diepe passie om ’s werelds beste artiesten te koesteren en te ontwikkelen.

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation

Koningin Mathilde heeft haar jasje achterwege gelaten, maar draagt verder nog dezelfde outfit.

Koning Filip en Koningin Mathilde worden ’s avonds nog uitgenodigd voor een Staatsbanket georganiseerd door HE Moon Jae-In, President van de Republiek Korea. Het staatsbanket wordt gevolgd door een culturele opvoering.

© Wim Dehandschutter
© Wim Dehandschutter

Jammer genoeg kunnen we hier niet echt spreken van een galaoutfit, zelf vind ik het eerder een cocktailjurk die Mathilde heeft aangetrokken. Ze combineert een witte blouwe met lange mouwen met een zilvergrijze brede rok met hoge taille en opvallende riem, met hier en daar enkele versieringen. De blouse is volgens mij de witte blouse van Natan die Mathilde al eerder aanhad voor het kerstconcert op 19 december vorig jaar:

De rok is volgens mij deze van Natan:


Ik heb een vermoeden dat de oorbellen die Koningin Mathilde draagt wel eens een erfstuk van Koningin Fabiola zouden kunnen zijn.

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation
Embed from Getty Images

Er zijn weliswaar verschillen te merken tussen de beide paren oorbellen. Het kan echter goed zijn dat de oorbellen van Mathilde bestaan uit de aquamarijnen stenen van Fabiola, aan een nieuwe hanger bevestigd. Vergelijk zeker ook eens met deze foto.

21 reacties

 1. De jurk is prachtig maar het nieuwe jasje erop…? Krijg er geen kijk op om eerlijk te zijn(misschien dat ik te veel bekijk of ik er zelf in mee rond zou willen lopen. Nee dus. Een beetje een culotte maar dan naar een jasje vertaald en zeer Natan(op het eerste oog al duidelijk). Maar misschien een koningin waardig??? Benieuwd naar alle medereacties!

 2. Zou de vorm van het jasje ook een verwijzing kunnen zijn naar de traditionele Koreaanse klederdracht voor dames?

  1. Dat zou zeker goed kunnen!

 3. Beiden dragen witte handschoenen. Foto’s zijn waarschijnlijk gemaakt aan een oorlogsmonument en ik neem aan dat ze uit respect die handschoenen dragen. Op de 1′ foto zie je trouwens dat Mathilde iets “offert”.

  1. Klopt, later draagt Mathilde rode handschoenen, ik heb het net aangepast hierboven!

 4. Het geheel vind ik bijzonder geslaagd.
  De motieven op de kledij hebben zeker te maken met de oosterse cultuur. Ik herken, net zoals gistere trouwens, bonsai en lentebloesem ….

 5. Zeer geslaagde outfit. Maxima heeft ook zo iets in blauw/geel.
  Deze kleurencombinatie is rustiger en daardoor geschikt voor de ceremonie.
  Staat haar zeer goed. Een pillbox is echt wat voor Mathilde!

 6. Geen galajurk, maar , naar mijn mening, een geslaagde combinatie. Het staat haar alleszins goed.

 7. De Koningin is weer mooi gekleed. Maar ik wacht nog wel op een galajurk.

 8. wat een lelijke jas !!!!

 9. Jurk met jas heel geslaagde combintatie en de accessoires ; zeer gepast voor de ceremonie ; stijlvol zoals altijd.

  De grijze rok is niet mijn favoriet, die stof is zo stijf en het geeft heel breed beeld .

 10. De cocktailset is zeer mooi. Maar maakt er breed. Ik zou er niet voor kiezen..
  Stof en kleur mooi gekozen.

 11. Mathilde is echt op de leeftijddat sommige kleding oud maakt en sommige jong. De life groene jas met roze jurkje maakt jong en dit ensemble maakt oud overigens ook bij Maxima). Ik ben natuurlijk al lang geen fan van de stijve glans stoffen van Natan wat ook komt door de rare vouwen die er door ontstaan. Nu in de mouwen van het rode jasje en natuurlijk in die grijze rok. Ze had beter voor het fluweel uit december kunnen kiezen onder de mooie soepelvollende blouse. .

 12. Met de eerste outfit is op zich niet echt iets mis. Het heeft een mooi patroon en mooie kleuren. Allemaal zeer stijlvol. Maar ik ben echt geen fan van die stijve stof. Zoals Margot al schrijft creëert het echt rare vouwen. Het lijkt mij zo oncomfortabel te zitten. Die brede mouwen helpen ook niet echt.

  De tweede outif is mooi. Maar 1) ik ben niet echt fan van die brede stijve rokken en 2) voor een staatsbanket had ik toch net iets meer verwacht. Neemt niet weg dat Mathilde er goed uitziet en dat het totaalplaatje wel klopt.

  1. Volgens Wim Dehandschutter was de dresscode “smart” en dus kon tiara en galajurk niet.

   1. Inderdaad! Het is op dat vlak dus een heel gelijkaardig staatsbezoek als dat aan China in 2015.

 13. deze trip is Matildes outfit echt in de smaak gevallen. Ook het rode vestje met rood kleed onder is mooi en natuurlijk heeft ze het juiste magere figuur voor die brede grijze rok.

 14. Om eerlijk te zijn, ik vind beide outfits gewoon vreselijk. De eerste doet haar een stuk ouder lijken en het geheel is ook veel te druk en de tweede outfit maakt haar breder. Wat heeft ze toch met Natan? Misschien eens een voorbeeld nemen aan Koningin Letizia van Spanje? Zelfde leeftijd, maar een stuk moderner. Soms ook wel eens een misser, maar die heeft iedereen…

 15. Queen Fabiola had two types of blue stones and indeed one of them is worn by Mathilde but with other jewels

 16. die grijze rok is ook een ramp !!!!

 17. […] Natan, for the next two outings. I prefer the outfit without the jacket, which you can see at ModekoninginMathilde. A few astute internet observers have pointed out the outfit’s resemblance to Tils Benelux […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..