Vandaag is het eerste uitgaande staatsbezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde van start gegaan, met bestemming China.

De dag is van start gegaan met een protocollair vertrek. Koningin Mathilde droeg daarbij een jurk van Dries Van Noten:

 


Mathilde droeg deze jurk van Dries Van Noten onlangs nog bij een audiëntie voor Irina Bokova.

De keuze voor Dries Van Noten zet meteen de toon vermoed ik voor de rest van het staatsbezoek: ik verwacht vaak kledij van Natan en Dries Van Noten, maar hoop dat Mathilde ook andere Belgische ontwerpers in de kijker zal zetten.

Bij aankomst in China (op zondag) droeg Mathilde een donkerblauw broekpak.

6 Reacties

  1. Ik vind het ook altijd leuk als Mathilde iets van een andere ontwerper draagt en zo’n staatsbezoek is ideaal om (nieuw) Belgisch talent te promoten, maar ik begrijp ook wel dat als ze zich goed voelt bij Natan (en af en toe Dries Van Noten) dat ze daar aan vast houdt. Eduard Vermeulen heeft haar vanaf het begin begeleid dus ik snap dat ze veel van Natan draagt, meestal staat het haar trouwens ook goed. Het belangrijkste, zéker bij een staatsbezoek, is dat ze Belgische mode draagt. Jammer voor Nederland en Luxemburg, maar als Belgische ben ik er niet rouwig om dat Mathilde en Stéphanie óók vaak Natan dragen 😉

  2. Ben benieuwd of ze zich nog omkleedt onderweg

  3. Ik vind het uitstekend dat de Koningin bij officiële activiteiten gekleed gaat in Belgisch couturiers. In haar vrije tijd draagt ze wat ze wilt, maar niet in het openbaar. Op de NL zustersite wordt regelmatig kritiek geleverd dat Maxima zo veel Natan draagt. Ik hoop dat er nog meer staatsbezoeken volgen en dat deze een hoog glamourgehalte zullen hebben. De Belgische diamantairs zouden misschien eens kunnen een parure ontwerpen die de Koningin kan dragen tijdens officiële gelegenheden en waarmee ze dan stilzwijgend reclame maakt voor de Belgische diamant. Op sites van kranten zijn voor de verandering weer eens bakken kritiek te lezen op het koningspaar met altijd hetzelfde liedje : “ze reizen op onze kosten, het zijn profiteurs, de kleine man zal wel betalen etc etc”. Het is hier allicht niet de gepaste site om over dit onderwerp te praten, maar soms heb ik daar zo’n last mee. Vooral als je dan bedenkt dat niemand in België het echt moeilijk heeft. OK de een heeft meer of minder dan de ander maar op zich is ons land op veel vlakken een voorbeeld. Sorry dat ik dit hier allemaal schrijf.

    1. Dat is jaloezie en onwetendheid van domme mensen, “reaguurders” zoals ze in Nederland zeggen 🙂 Haters gonna hate, it’s their only talent… Gewoon aan voorbijgaan, Kuifje!

      1. volledig mee eens !

  4. Leuke jurk. En een gewoonte die ik niet kende, zo’n vertrekceremonie! Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..