Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

De zevende en laatste dag van het staatsbezoek brengt ons exact hetzelfde als de eerste dag: enkel foto’s van bij het vliegtuig. Koning Filip en Koningin Mathilde zijn na enkele drukke dagen terug richting België gevlogen. Het hof gaf enkel deze foto vrij van het vertrek:


De foto is helaas erg onduidelijk voor de outfit van Mathilde. We weten echter dat ze een wijd uitlopende manteljurk draagt in ‘New Look’ stijl van Natan. Op de donkere kleur van de mantel kunnen we vanuit de verte ook haar gouden broche in de vorm van een esdoornblad herkennen van Tikli Jewelry.

Mathilde droeg deze manteljurk al twee maal eerder: op 12 december 2015 en op 25 februari 2016

Graag hoor ik van jullie in de reacties wat jullie favoriete outfit was van dit staatsbezoek! 

6 reacties

 1. De absolute Topper was de donkerblauwe avondjurk van dag 3 (13/3). Ook de oranje-blauwe geruite jas en dito jurk met oranje accessoires zijn mooi. Erdem vind ik maar niets….zeker met de pumps. Met de knielaarzen wordt het een beetje vlotter, maar toch…
  Jammer van het (echte?) bontje, maar wel mooi….als het ‘recuperatie’ is, kan het inderdaad maar beter ‘afgedragen’ worden….
  Zijn de beestjes niet voor niets gestorven, maar geen goed signaal!
  Prachtige kapsels tijdens het ganse bezoek, met topper het los opgestoken kapsel ook van dag 3, tijdens het galaconcert ’s avonds.

 2. Helemaal eens met Catherine, die avondjurk was wow ! Maar alle outfits waren elegant en helemaal Mathilde, een dame met stijl en flair.

  1. Fijn Josiane! Mathilde is inderdaad een stijlicoon….

 3. Gelukkig , ze zijn weer thuis . Wat zullen de kinderen blij zijn.
  De Koningin zag er prachtig uit. De Koningin blijft altijd zichzelf. Ze gaat altijd lief met iedereen om. Ze is voor mij echt mijn lievelingskoningin!!!

 4. Ze maakt toch een statement op alle gebied. Zeer verzorgd en stijlvol, prachtige kapsels niet overladen met juwelen en haar aangeboden charme en vriendelijkheid ! Geslaagd staatsbezoek !

 5. De rode outfit met rode hoed was de winner dit bezoek.
  (zonder de Uggs)
  En gouden set van Dries.
  Dank voor de verslaglegging Jelka!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..