Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

Vandaag woonden Koning Filip en Koningin Mathilde een rondetafel bij met Belgische en Canadese sociale ondernemers. Daarna bezochten ze een project van de Montreal Canadian Children’s Foundation:

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation

Koningin Mathilde koos voor een nieuwe outfit vandaag: ze droeg een manteljurk met dubbele knoopsluiting in geweven flanel, geruit in groen, camel en kastanjebruin. De outfit is ontworpen door Natan.

Mathilde haalde het groene accent uit haar mantel opnieuw aan in haar accessoires: ze koos voor een nieuwe groene hoed, gemaakt door Fabienne Delvigne. Het gaat om het ‘Selvia’ model: een hoed met een brede rand van groen vilt, en versiert met een dubbele vilten revers. De kleur groen werd niet toevallig gekozen, maar betreft een bewuste verwijzing naar St. Patrick’s Day.

Daarnaast droeg ze ook donkergroene handschoenen, en een donkergroene clutch. Ze draagt haar gouden oorbellen van Delphine Nardin: 

Mathilde draagt ook opnieuw de gouden broche in de vorm van een esdoornblad, die speciaal voor dit staatsbezoek voor haar werd ontworpen door Tikli Jewelry!

Toen het gezelschap zich naar buiten begaf, wisselde Mathilde haar pumps opnieuw in voor haar grijze knielaarzen van Natan, en koos ze voor een camelkleurige cape boven haar mantel, een cape die ook al dateert van 2003!

’s avonds werd het staatsbezoek afgesloten met een concert:

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Coordination

Koningin Mathilde draagt een goudkleurige jurk, met daarboven een goudkleurige mantel, die aan de wijd uitlopende mouwen afgewerkt is met strepen in paars fluweel. De mantel is van Dries Van Noten:

Mathilde droeg deze outfit al eerder op 26 november 2016. Net als toen draagt ze er ook de bijpassende clutch bij van Dries Van Noten:

8 reacties

 1. Eenvoudig, warm, mooi. — Verder is de cowboy-stijl hoed enigszins aan de orde van de dag voor Canada, waar men zelfs de ene vlag van de andere niet weet te onderscheiden, en geen enkele Trudeau zich de moeite geeft op te dagen!

 2. De Koningin was tijdens het hele staatsbezoek prachtig en stijlvol gekleed.Weinig nieuwe kleding, maar dat is ook echt niet nodig. Het Koningspaar zal wel bekaf zijn na deze lange en koude reis.

  1. Mathilde heeft de mooiste stukken uit haar kleerkast gekozen voor Canada. Steeds heel mooi.

 3. Mooi slank gesneden manteljurk. De avond creatie van van Noten is en blijft prachtig. Vond destijds die bijpassende schoenen en clutch ook zo mooi!

 4. De koningin krijgt een 10 van mij ! Stijlvol en zo verzorgd ,heel mooie kapsels enz…….. en altijd die interesse en mooie glimlach !

 5. Ik vind de manteljurk van Natan mooi!
  ( de ruit en de klassieke snit sluit naadloos bij Mathilde aan).

 6. De robe manteau had nog wat meer heldere kleuren mogen hebben. Hoed is super. Dit model staat haar goed.
  De gouden set is bijzonder en goed sluitstuk van dit staatsbezoek in koude periode.

 7. […] I was prepared to write a quick post on Queen Mathilde’s new Dries Van Noten dress, worn recently to the Van Eyck exhibition at the Museum of Fine Arts in Ghent. Fortunately I checked Modekoning in Mathilde, because this is the third outing of this dress. Thank heavens for our on-the-ball blogger friends. You can see the previous two outings here and here. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..