Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

 
© Belgium Foreign Affair, Foreign Trade and Development Cooperation
 
Koningin Mathilde droeg een grijsblauwe jurk met daarboven een mantel in een delicate stof. De outfit is van Esmeralda Ammoun. Koningin Mathilde droeg deze complete outfit al eerder op 8 maart 2016 tijdens het staatsbezoek van Duitsland. De mantel heeft ze echter sindsdien niet meer herdragen. De jurk heeft ze wel al een aantal keer opnieuw gedragen.
Mathilde combineert deze outfit met lange pareloorbellen, een clutch van Giorgio Armani in plexiglas, en lichtgrijze pumps van Natan.
 
Haar lichtgrijze handschoenen zijn van JB Guanti.

De lichtgrijze hoed die Mathilde draagt is ook niet nieuw: ze droeg deze al eerder tijdens het staatsbezoek aan Polen op 14 oktober 2015. Deze hoed is van Fabienne Delvigne, meer specifiek het Brunella-model: een fedora hoed van fluwelen vilt, versierd met een set linten.

Koningin Mathilde droeg ten slotte nog haar langwerpige diamanten broche op haar jurk.

7 reacties

  1. Mooie set. Goede kleur. T Valt mij altijd op dat royals weinig een sjaal dragen. Had qua temperatuur denk ik goed gekund. Hoedje is speels maar oogt wat klein bij deze toch wat forse jas. In Polen wat meer in harmonie met outfit?

  2. Leuk Jelka met die verwijzingen naar eerder gedragen momenten!

  3. Leuk om deze prachtige set (debuut van mevrouw Ammoun dacht ik) weer eens in totaliteit te zien. Is er iets veranderd aan de sluiting van de mantel? Persoonlijk vond ik het pill-box hoedje er leuker bij staan.

  4. Prachtige outfit. Ik vind het ook prachtig dat ze niet constant nieuwe dingen draagt.

  5. Mooie kleuren en het hoedje maakt het af ! Staat er echt vrolijk blij . Heb er geen problemen mee dat ze die mooie kledij weer draagt !

  6. Alles een beetje deftiger dan de “sloppy” aanpak van de Canadezen alleszins! – Well done, Queen Mathilde!

  7. Deze hoed vind ik echt niet mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..