Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

Vandaag werden Koning Filip en Koningin Mathilde officieel verwelkomd in Rideau Hall door de Gouverneur-Generaal van Canada, Julie Payette.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vandaag een felrode outfit: ze draagt een rode jurk met daarboven een rode mantel met daarboven nog een warme rode capemantel. Ze draagt ook een felrode hoed, volgens mij is dit dezelfde als de hoed die ze droeg op de tweede dag van het staatsbezoek aan Nederland op 29 november 2016. Hoewel het nooit bevestigd werd, heb ik een vermoeden dat die hoed een ontwerp is van Elvis Pompilio. De blog Royal Hats vermoed dan weer dat het een ontwerp van Philip Treacy is.

Mathilde combineerde met zwarte pumps, donkerbruine leren handschoenen, en oorbellen van Delphine Nardin:

Koningin Mathilde eert met deze keuze van outfit duidelijk het gastland door rood te dragen, een kleur uit de Canadese vlag. Bovendien droeg ze Mathilde op haar rode mantel een gouden broche in de vorm van een esdoornblad, het Canadese symbool bij uitstek. Ze liet deze broche speciaal voor dit staatsbezoek maken door Tikli Jewelry! 

© Belgium Foreign Affair, Foreign Trade and Development Cooperation

Nadien woonden Filip en Mathilde een boomplanting bij en een kranslegging aan het monument van de Onbekende Soldaat. Koningin Mathilde ruilde voor deze activiteiten haar pumps om voor een paar donkerbruine UGG’s:

© Wim Dehandschutter

Daarna brachten Filip en Mathilde een bezoek aan een traditionele suikerhut in het park Richelieu in Ottawa:

Koningin Mathilde veranderde voor dit bezoek van outfit: ze koos voor een geruite grijze pantalon, die ze al een paar keer eerder aan had eind 2012 – begin 2013. Daarboven draagt ze een lichtbruin jasje.

’s Avonds vond het staatsbanket plaats:

 

© Belgium Foreign Affair, Foreign Trade and Development Cooperation

Koningin Mathilde droeg haar donkerrode galajurk van Jan Taminiau:

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER

Mathilde droeg deze jurk al eerder op 29 november 2016 tijdens het staatsbezoek aan Nederland. Toen droeg ze de jurk echter zonder het borduursel aan de halslijn. Voor deze aanpassingen schakelde ze het team van Jan Taminiau zelf in. 

Mathilde combineerde de galajurk met haar lauwerkrans tiara, en met de diamanten en pareloorbellen die eerder van Koningin Fabiola waren. Ze draagt er een donkerrode clutch bij.

7 reacties

  1. waanzinnig mooie cape met een goede hoed! ze had nog iets langer kunnen zoeken naar bijpassende laarzen. Ik begrijp de uggs….maar dat had beter gekund.

  2. Ok, de USGS tot daar aan toe, maxima met slippers… voor de rest opnieuw prachtig gekleed, zowel de rode cape als de geruite pantalon met prachtig vestje en… opnieuw mooi geschminkt!

  3. De rode hoed is volgens mij van Fabienne Delvigne. Ze schreef er gisteren een berichtje over op haar Facebook-pagina.

    1. De rode hoed op de Facebook pagina van Fabienne Delvigne is niet de hoed die Mathilde gisteren droeg. De hoed van gisteren is volgens mij groter, en het bovenste gedeelte loopt volgens mij vlotter over in de rand dan de Hidalgo. Ik hoop wel dat die hoed van Fabienne Delvigne een van de volgende dagen nog gedragen wordt!

  4. Leuk zo’n picknick in het bos. En esdoornsiroop is ook heel lekker! De UGGS heeft ze natuurlijk gekozen voor de anti-slip(van Maxima hah).
    De broek met ruit is altijd mooi(gisteren nog gespot bij de HM).

  5. Met die UGGS heeft ze allicht op veilig willen spelen. Denk aan de begroeting in Amsterdam …

  6. Er zijn ook elegante laarzen met anti- slip zolen. Ik vond de uggs niet zo mooi staan onder de prachtige cape.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..