Koning Filip en Koningin Mathilde wonen vandaag in de Westminster Abbey in Londen de droevige gebeurtenis bij van de staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth II.

Embed from Getty Images

Vandaag gaat het uiteraard niet om de kledij, in de eerste plaats leven wij enorm mee het verlies van een koningin, een (groot)moeder, een familielid, … Sta mij echter toe toch heel kort te omschrijven wat Koningin Mathilde vandaag aanheeft, omdat deze website hier nu eenmaal over gaat, maar langs de andere kant ook omdat zij gisteren duidelijk heeft aangetoond hoe ook een outfit een eerbetoon is aan de overleden persoon.

Ze combineert haar zwarte jurk van Natan met een zwarte hoed van Fabienne Delvigne, meer bepaald het model Hepburn: een zwarte vilten hoed met een zwart lint (hieronder te zien met wit lint):

Ook haar zwarte clutch en handschoenen zijn van Natan. Ze draagt qua juwelen een parelsnoer van 6 rijen dat als eerbetoon kan gezien worden aan de Queen die vrijwel altijd parelsnoeren droeg, de lange diamanten en parel oorbellen van Koningin Fabiola, en een diamanten broche in de abstracte vorm van een vlinder:

10 reacties

 1. Van welk modehuis is haar jurk?

 2. De verdeling van de plaatsen begrijp ik niet. Felipe is later koning geworden en zit voor Filip en Beatrix zit op de eerste rij terwijl zij geen koningin meer is. Ook Juan Carlos zit voor zijn zoon de huidige koning Felipe. Willem Alexander zit dan weer voor Carl XVI Gustav en Margarethe ?

  1. Vermoedelijk is de plaatsing gebaseerd op geloof.

  2. Volgens mij telt t lidmaatschap van de orde

 3. Ze zitten volgens het principe ‘eens koning, altijd koning’. UK houdt die regel aan. Indien Willem-Alexander alleen was geweest, dan zat hij niet vooraan. Nu was hij vergezeld van zijn moeder & zij regeerde langer dan vb Filip van België. Idem voor Spanje.
  Overigens zit NL niet voor Denemarken. Het gaat van rechts naar links, dus eerst Denemarken, dan Zweden en dan Nederland. Mocht de koning van Griekenland erbij geweest zijn, zat hij wellicht vooraan. Maar nu was het enkel zijn echtgenote en de troonopvolgers, dus hop… naar achter 😉

  1. Inderdaad heb nadien ook gezien dat Margarethe van DK op de eerste plaats zat. Maar het zal zeker niet volgens geloof zijn zoals Jelka vermeld. Nadien dacht ik dat het misschien te maken had met feit of men al dan niet op staatsbezoek was geweest. WA en Felipe zijn wel al geweest en Filip nog niet. Jammer genoeg is er weinig aandacht besteed aan de buitenlandse royals op BBC. Trump heeft nadien ook weer van zich laten horen blijkbaar en vond het “not done” dat Biden ergens achteraan zat.

 4. Ik zag op een foto,dat Koningin Mathilde wel erg zwaar was op gemaakt. Dat vind ik niets voor haar. Maar ze zag er prachtig en heel koninklijk uit.

  1. Mooie en geschikte outfit.
   Wat een mooie broche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..