Hare Majesteit de Koningin maakt kennis met de NGO VIA Don Bosco en haar partners ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag. De Koningin neemt deel aan de slotdag van de mondiale onderwijsconferentie, georganiseerd door VIA Don Bosco op hun campus te Sint-Pieters-Woluwe, en gaat in gesprek met jongeren en met vertegenwoordigers van de onderwijsinstellingen, en instellingen voor tewerkstelling en ondernemerschap uit de 4 continenten.

Het evenement staat in het teken van de vierde Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG 4), kwalitatief onderwijs. De Koningin is Pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Op het eerste zicht zou je denken dat het een niet erg opvallende outfit is voor de koningin, met haar beige broekpak. Maar Mathilde haalt hier vandaag een paar erg oude kledingstukken uit haar kast! Met deze sjaal met een patroon van vierkantjes werd ze maar liefst voor het eerst gespot op 25 januari 2002 (klik hier voor foto’s)! Al meer dan 17 jaar geleden dus inmiddels! Ook op 15 december 2003 (klik hier voor foto’s) droeg Mathilde een gelijkaardig broekpak met deze zelfde sjaal.

En daar blijft het niet bij: ook het donkerbruine handtasje met grote schakels gaat al mee sinds begin jaren 2000. Mathilde in een nostalgische bui nu haar 20ste huwelijksverjaardag eraan komt? Ik ben alvast fan!

7 Reacties

 1. Grappig en ook mooi in het kader van duurzaamheid. Met kleding doe ik meestal niet zo lang maar met sjaals en tasjes kan ik de koningin wel inhalen!

 2. zie het broekpak niet duidelijk, maar tasje en sjaal zal nog wel in de mode zijn.
  graag nog ergens een foto opsnorren.

  1. Ik heb links naar foto’s toegevoegd!

 3. Goed zo. Herdragen van kleding is belangrijk . En het staat de Koningin nog mooi.

 4. Wat mooi!
  Staat haar supergoed.
  Broek mag iets langer.

 5. Met ze vaker dragen. Staat haar ontzettend goed en mooie kleur ! Sjaal maakt het af !

 6. Fijn om zo’n oud stuk nog eens terug te zien. We schuiven misschien allemaal wel een maatje op na zoveel jaar, maar een sjaal blijft passen 😉

  Ik vind dit een geslaagde look, ook met haar vlotte kapsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..