Vandaag ging Koningin Mathilde ter ere van haar 50ste verjaardag die er volgend jaar aankomt opnieuw op pad met een aantal organisaties die zich inzetten voor het mentale welzijn. Deze keer was de provincie Namen aan de beurt.

© Koninklijk Paleis

Mathilde nam de volgende organisaties mee op sleeptouw voor een wandeling door Namen en Assesse:

  • Le Centre Neuro Psychiatrique Saint-Martin-Dave: het centrum verleent psychiatrische zorg aan mensen met psychische problemen
  • Le Centre Carpe Diem de Jambes: de vzw is een opvang- en huisvestingscentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap.
  • De provinciale dienst voor mentaal welzijn: zij ontvangen alle mensen, ongeacht leeftijd of situatie. Dankzij hun multidisciplinaire aanpak bieden zij verschillende soorten consultaties aan.
© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde ging weer voor een sportieve outfit uiteraard, en toch weer helemaal anders dan de vorige keren. Ze draagt een donkere jeansbroek, wandelschoenen, een witte trui, en daarboven een mouwloze witte bodywarmer.

© Koninklijk Paleis

Het zonnetje scheen lekker, dus ook de zonnebril mocht niet ontbreken.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde is bijna aan de helft van haar tour door België! Vijf achter de rug, en nog zes te gaan. Hopelijk komen er nog een paar mooie herfstdagen aan!

2 reacties

  1. Sportief en mooi initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..