Vandaag staat de 8ste tocht van Koningin Mathilde’s verjaardagstour door het land in het teken van “Samen in beweging voor het mentale welzijn” gepland, en deze keer wandelt de Koningin niet alleen! Koning Filip wil graag tonen dat hij het initiatief van zijn echtgenote een warm hart toedraagt, en wandelt de helft van de 15km lange tocht mee door de bossen van Luxemburg:

Embed from Getty Images

De Koningin treft het dat zo’n geweldig weer blijft dit najaar! Ze wandelt vandaag met de volgende organisaties:

  • Health Oncology Program Exercise (HOPE), een aanbod van wekelijkse sportactiviteiten van het Ziekenhuis van Libramont voor hun kankerpatiënten  
  • vzw Fit Your Mind moedigt sport en beweging aan bij mensen met chronische neurologische aandoeningen (Parkinson, evenwichtsproblemen, enz.)
  • vzw Andage voorziet dagopvang en residentiële zorg voor gehandicapte volwassenen
  • Relais pour la Vie: de solidariteitsbeweging van de Stichting tegen Kanker

Mathilde draagt een donkere jeansbroek, met daarboven een crème witte trui. Ze heeft een groene traditionele vilten hoed op, en de zonnebril van Chloé mag met dit weer uiteraard ook niet ontbreken.

Haar lange laarzen zijn ideaal voor een wandeling door het bos. Het ziet er naar uit dat ze de ‘Long tassel boots’ draagt van Penelope Chilvers, een model dat duidelijk een favoriet is onder de koninklijke dames, want die zijn ook terug te vinden zijn in de schoenenkast van Kate (de Prinses van Wales), Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen en van Kroonprinses Mary van Denemarken:

Daarboven draagt ze soms haar jasje van Attic and Barn:

Mathilde droeg dit jasje al eerder op haar verjaardagsportret in januari dit jaar, en nadien ook nog op 16 maart 2022.

Het is volgens mij ook de eerste keer dat Mathilde oorbellen draagt tijdens deze fiets- en wandeltochten, het zijn haar oorbellen van Sézane:

Volgende week is het een schoolvakantie in België. Ik vermoed dan ook dat we Koning Filip en Koningin Mathilde – zeker na zo’n drukke week als deze week – pas terug te zien zullen krijgen vanaf 7 november.

2 Reacties

  1. Een sportief stel. En ik wens de Belgische Koninklijke familie een prettige herfstvakantie toe.

  2. Zeer geschikte sportieve outfit en wat een goede inzet voor dit doel!
    Ik wens ze ook een fijne herfstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..