Wekelijks zijn naar schatting duizenden jongeren het slachtoffer van cyberpesten. Wat we in het nieuws horen of lezen, is slechts het topje van de ijsberg. Cyberpesten kan een vernietigend effect hebben op de emotionele ontwikkeling van jonge mensen. Preventie en het ondersteunen van solidariteit onder jongeren zijn daarom erg belangrijk! Koningin Mathilde nam daarom onderstaande videoboodschap op:

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt in deze videoboodschap haar beige jurk van Natan, die ze een paar dagen geleden ook droeg tijdens het bezoek aan de studio van Luc Tuymans. We zien ook duidelijk haar oorbellen van Annick Tapernoux in beeld:

8 reacties

 1. Jammer dat haar frans accent zo hard doorklinkt als ze nederlands spreekt. Ook als ze engels spreekt hoor. Als logopediste veronderstel ik zou ze toch moeten kunnen spreken met een “vlaamser” accent ? Of zou ze geen “oreille musicale” hebben ? Velen vinden ook dat Maxima beter nederlands spreekt, waarbij beter dan vooral slaat op het spreken met een nederlands accent. Mathilde beheerst beter het nederlands dan Maxima denk ik. (lAls ik frans spreek, hoor je ook duidelijk mijn vlaams accent maar ik heb geen representatieve functie.)

  1. Ik ben eigenlijk weinig enthousiast over zowel de Franstalige als de Nederlandstalige versie van het filmpje. In beide versies komt Mathilde statisch over, zonder veel energie eigenlijk. Het lijkt ook heel hard ingestudeerd. Ik snap het eigenlijk niet zo goed want als Mathilde normaal gezien met iemand spreekt lijkt ze veel beter haar betrokkenheid te kunnen vertalen in haar houding. Ze moet ook wel zeer betrokken zijn, met 4 opgroeiende kinderen, dat kan niet anders, maar ik vind de filmpjes in al die opzichten dus helemaal niet geslaagd. Voor alle duidelijkheid, dit is geen kritiek op Mathilde zelf want zoals gezegd komt ze op bijna alle andere momenten veel beter over en blijkt ook dat ze deze thema’s belangrijk vindt.

   1. Inderdaad ik vind het ook weinig inspirerend en afstandelijk. Ze probeert dan wel het woordje “cool” of “nulle” er tussen te gooien maar het komt nogal belerend over. Ik denk niet dat veel jongeren zullen geïnspireerd zijn erdoor. Misschien hadden Elisabeth of Gabriel deze boodschap beter ingesproken. ?

 2. Ik vind dat ze het best goed doet.
  Op haar manier. Een accent heeft juist charme.
  Ze is rustig van aard maar ze doet het gedragen en meent elk woord.
  Ieder mens is uniek en hoeft toch geen kloon(lees clown) van een ander te worden?

 3. Anja,ik deel uw mening!

 4. Koningin Mathilde heeft het over pesten , wel de positieve inzet van onze koningin wordt door de media met opzet in twijfel getrokken …voor en tegenstanders worden tegenover elkaar gezet, wel pesten , discrimineren en uitsluiting begint op die wijze…….onze koningin doet het goed…..

 5. Heel goed dat ze de actualiteit benoemt en toch geen politiek standpunt inneemt. Ik vind het wel een verademing dat ze gewoon in eigen land iets serieus aan de kaak stelt zonder te wuiven en te glimlachen. Onze Nederlandse royals zitten al in China v.w. handelsbetrekkingen en reizen door naar de Olympische Spelen waar w.s. de prinsesjes zullen aanschuiven vanwege de krokus vakantie. Ook nuttig en leuk maar met minder ‚eenvoud’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..