Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth doopt het oceanografisch onderzoeksschip Belgica in Gent. De RV Belgica zal de komende decennia een sleutelrol spelen in het Belgische en Europese mariene onderzoek. Dankzij het nieuwe schip zullen mariene wetenschappers hun meerdaagse of meerweekse expedities kunnen voortzetten en uitbreiden in Belgische wateren en daarbuiten.

De Belgische Staat, vertegenwoordigd door het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO), is eigenaar van het schip. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) zal in samenwerking met het Ministerie van Defensie en een private operator instaan voor het beheer.

Prinses Elisabeth draagt vandaag een midi blazerjurk met plooidetail en schoudervulling in gebroken wit. De jurk is van het Britse merk Reiss:

Prinses Elisabeth draagt vandaag een hoed van Fabienne Delvigne: een poederroze fascinator met strik, genaamd ‘Pretty’:

Ook haar Colette clutch in dezelfde kleur is van Fabienne Delvigne:

Het wordt ook stilaan een traditie dat Prinses Elisabeth voor haar keuze van oorbellen gaat snuisteren in de juwelenkist van Koningin Mathilde, en dat was ook vandaag niet anders. Haar oog viel deze keer op de hartvormige oorbellen van Percossi Papi.

9 reacties

 1. Geweldig,wat een mooie en elegante Prinses!

 2. Ik denk dat er ons heel mooie tijden te wachten staan met Elisabeth!

 3. Wat een mooie en elegante verschijning is onze kroonprinses. Wat ze draagt staat haar uitstekend en is met zorg gekozen.
  Ik vind haar een echte topdame, we mogen met de ganse natie heel trots op haar zijn.

 4. Prachtige verschijning….
  Heeft er nu echt niemand aan gedacht een regenscherm boven te halen.,.,?,.,

  1. Jawel hoor, er zijn beelden waarop je ziet dat iemand met een paraplu aankomt maar blijkbaar vond zij dat niet nodig. Tenslotte hadden de militairen ook geen paraplu bij.

 5. Zeer mooie outfit en charmant gedragen !

 6. […] and ably in her Reiss sleeveless dress and I think she wears this Fabienne Delvigne hat very well. ModekoninginMathilde has all the […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..