Koning Filip en Koningin Mathilde zijn vandaag met de Eurostar in Londen aangekomen in verband met de begrafenis van Koningin Elizabeth II. Deze avond zijn ze aanwezig op de receptie op Buckingham Palace die georganiseerd wordt door Koning Charles voor de staatshoofden en royals die er morgen zullen bijzijn.

© Screenshot uit de live-uitzending via PA Media
His Majesty King Charles II hosts a reception at Buckingham Palace for Heads of State and overseas visitors, 18th September 2022Photography by Fergus BurnettAccreditation required with all media use - 'fergusburnett.com' His Majesty King Charles II hosts a reception at Buckingham Palace for Heads of State and overseas visitors, 18th September 2022Photography by Fergus BurnettAccreditation required with all media use - 'fergusburnett.com'

Koningin Mathilde draagt een zwarte manteljurk met kraag en heeft zo te zien een strikbroche opgespeld. De manteljurk is van CH Carolina Herrera:

Na de receptie zullen Koning Filip en Koningin Mathilde nog een laatste groet brengen aan Koningin Elizabeth:

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Op deze foto zie je beter de (nieuwe) diamanten broche die de Koningin draagt. Dit model van broche heet een Victoriaanse strikbroche. Hopelijk komen we meer te weten over deze nieuwe toevoeging aan de juwelenkist van Mathilde.

Koningin Mathilde wordt enorm geprezen met haar keuze voor deze broche, er wordt zelfs hier en daar gezegd dat zij hiermee het ‘beste eerbetoon op vlak van juwelen’ heeft gebracht aan Koningin Elizabeth die zelf minstens vijf gelijkaardige strikbroches heeft en regelmatig ook droeg.

Ze draagt er haar diamanten met parel huwelijksoorbellen bij.

7 Reacties

  1. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar Fabiola’s broche lijkt me toch kleiner.

  2. Quelle est l’importance

    1. Op zich geen enkel belang inderdaad. Maar gezien het hier een modeblog betreft, mag de vraag wel gesteld worden of de strik deel uitmaakt van de jurk of een nieuw juweel is. Want als het een broche met diamanten is, dan is deze volgens mij nog nooit vertoond. Dus is de vraag dan : heeft de Koningin in juwelen geïnvesteerd of was het een package-aankoop met het diadeem van Prinses Elisabeth ? Als het een nieuwe aankoop betreft, dan hoop ik dat de Belgische koninklijke familie eindelijk eens een fonds opricht waar alle juwelen in onder gebracht worden zodat deze niet meer kunnen “verdwijnen” bij overlijdens. Net zoals dit in andere koningshuizen het geval is.

  3. Benieuwd om haar jurk in zijn geheel te zien…

  4. Van welk modehuis is haar jurk/ manteljurk?

  5. De manteljurk van Herrera vind ik gewoon prachtig.

  6. Wat een mooie jurk
    Goed gekozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..