Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een bezoek aan de Provincie Oost-Vlaanderen. Het bezoek start in het Kasteel Wissekerke waar zij de verschillende actoren van de Sigmaplan ter voorkoming van overstroming van de Scheldevallei ontmoeten. Ze krijgen er ook uitleg over het project Van steen tot steen langs de Schelde. Vervolgens bezoeken de Vorsten de Polders van Kruibeke. De Polders zijn het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen en vormen een uniek natuurgebied. Hierna bezoeken ze de Wase Werkplaats in Temse. Dit is een beschutte werkplaats goed voor in totaal 700 jobs en verspreid over drie locaties (Temse, Zele en Beveren). Tenslotte bezoeken ze Fedasil Dendermonde waar ze jonge asielzoekers ontmoeten. Fedasil is een centrum voor minderjarige asielzoekers, gevestigd in de Abdijschool. Het provinciebezoek wordt afgesloten met een bezoek aan het stadhuis en de vernieuwde Lakenhal van Dendermonde.

  

© Place Royale/RTL

Koningin Mathilde droeg vandaag een geel-ivoren jurk uit zomerse tweed in een pied de coq motief. De jurk is van Natan. Mathilde droeg deze eerder tijdens het Staatsbezoek van Jordanië op 18 mei 2016. 

Het was nog erg frisjes buiten, en Mathilde droeg dan ook vrijwel de hele tijd een crèmekleurige sjaal over haar schouders heen. Op sommige momenten had Mathilde ook een beigebruine mantel aan. Die werd gedragen door de eredame van Koningin Mathilde toen ze hem niet aanhad.

Koningin Mathilde droeg een clutch met bladermotief van Armani Privé:

Op onderstaande foto kan je duidelijk de make up en de oorbellen van Mathilde zien:

© Place Royale/RTL

Koningin Mathilde droeg ten slotte nog beige pumps. Die verving ze echter door een paar platte schoentjes tijdens het bezoek aan Kasteel Wissekerke te Kruibeke.

3 Reacties

 1. Ja het was behoorlijk fris.
  Maar met doek of jas zien we de jurk niet goed ….helaas
  Frisse kleur is wel te zien.
  Jas is beter dan omslagdoek.
  Dit tasje is duidelijk een lievelingstasje.

 2. De jurk lijkt leuk, maar de combi met sjaal en/ of jas vind ik minder.de kleuren matchen niet. Oorbellen erg leuk. Een effen ivoor kleurig kort wollen jasje was beter geweest. Zelf heb ik in de basiskleuren veel van die half mantels, half colbert achtige jasjes, Zara verkoopt ze regelmatig. .

 3. Warm was het nietende jurk is mooi van kleur en de beige jas is tijdloos. Haar belangstelling en hartelijkheid is haar haar grootste eigenschap .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..