Op 11 november 1918 kwam een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Aan de Congreskolom in Brussel vindt de militaire plechtigheid plaats ter ere van de Onbekende Soldaat, de overledenen van de twee wereldoorlogen en de gesneuvelde militairen tijdens humanitaire en vredesmissies sinds 1945.

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de wapenstilstand vindt deze plechtigheid uitzonderlijk plaats in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. De Voorzitters van Kamer en Senaat, de vertegenwoordigers van de Federale Regering en de Gestelde Lichamen zijn aanwezig. Een toespraak van de Koning en een artistieke vertoning met jongeren zetten de herinnering aan deze dag van 1918 bijzondere luister bij.

© Screenshot één

Koningin Mathilde draagt een zwarte mantel van Natan. Ze droeg deze al eerder op 17 november 2014, op 12 december 2014 en op 22 maart 2017. 

Ze combineert met lange pareloorbellen en een grote poppy broche op haar linkerschouder bevestigd. Ik vermoed dat haar zwarte pumps van Sergio Rossi zijn.

De zwarte vilten hoed is de Borsamalia van Fabienne Delvigne:

Ter gelegenheid van de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog worden van 9 tot 11 november 2018 aaneensluitende herdenkingsmomenten georganiseerd. De stad Ieper maakt zich op om 10.000 bezoekers te ontvangen. De herdenking wordt afgesloten met een bijzondere uitvoering van de Last Post op zondag 11 november om 20u. Deze plechtigheid vindt plaats onder de Menenpoort in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, vertegenwoordigers van de federale en Vlaamse regering en ambassadeurs van de landen die in 1918 deel uitmaakten van het toenmalige Britse Rijk. De herdenkingsplechtigheden zijn een samenwerking van de stad Ieper, In Flanders Fields Museum, de gemeente Zonnebeke, het Memorial Museum Passchendaele 1917, de Last Post Association en Westtour. Het programma kreeg ondersteuning van de Vlaamse, de federale en de provinciale overheden.

Koningin Mathilde droeg hiervoor dezelfde outfit als tijdens de herdenkingsplechtigheid voor de onbekende soldaat. 

 

4 reacties

  1. zeer geschikte outfit.
    Jas blijft een topper

  2. De hoed is niet echt haar stijl, meer iets voor een 25-jarige hipster.

  3. Vind haar niet mooi met die hoed….
    Mantel is perfect voor de gelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..