Gisteren konden jullie meer lezen over de nieuwe diamanten strikbroche in Koningin Mathilde’s juwelenkoffer, vandaag vertel ik jullie graag meer over haar nieuwste aanwinst, namelijk de diamanten met saffieren broche die we zagen opduiken bij de aankomst in Litouwen voor het staatsbezoek vorige week!

© Wim Dehandschutter

De hangende broche bestaat uit een strik bovenaan waaraan lauwerkransen hangen, en is bezet met roos geslepen diamanten. In het midden hangt een ovalen saffier. Het juweel dateert van ongeveer 1910. Net zoals de diamanten strikbroche uit de post van gisteren, is ook dit juweel verkocht geweest via een veiling, deze keer in 2018 via Sotheby’s.

De verkoopprijs bedroeg 6.875 GBP (omgerekend ongeveer 7.850 EUR aan de koers van vandaag). Aangezien de verkoop al dateert van 4 jaar geleden, is de vraag dus of het juweel al zolang ligt te wachten in de kluis van Laken, of dat het eerst werd aangekocht door een antiquair die het nadien heeft doorverkocht aan de Koningin (er van uit gaande dat dit juweel haar eigendom is, en niet werd uitgeleend voor de gelegenheid).

Ik hoop deze broche alleszins nog erg vaak te mogen zien in de toekomst! Het heeft een ideaal formaat om regelmatig te dragen, en is door de saffier toch speciaal genoeg om op te vallen.

Wat vinden jullie er van?

5 reacties

 1. Mooie aanwinsten. Ben blij dat de koningin tegenwoordig een ruimere keuze aan juwelen heeft.

  1. Ben ook blij, Als je vergelijkt met Maxima. Maar de paar tiaras die Mathilde mag dragen vind ik wel heel mooie.
   Hoop,dat Mathilde ook een betere keuze van kleding kan doen. Soms,is ze echt beetje ouderwets, misschien niet ouderwets
   maar niet chique genoeg.

 2. Het is weinig waarschijnlijk dat Mathilde dit persoonlijk heeft aangekocht. Zoiets gebeurt meestal via een tussenpersoon, een juwelier. In ieder geval mooie keuzes aan correcte prijzen!

 3. Heel mooi en fijn dat je dit allemaal hebt kunnen achterhalen. Kijk al uit naar de volgende post ivm de andere nieuwe juwelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..