Kort na de troonswissel werden de eerste nieuwe officiële portretten van het nieuwe koningspaar bekend gemaakt. Voor de portretten in dagkledij droeg Koningin Mathilde dezelfde witte outfit die ze overdag ook droeg. Voor de galaportretten trok ze echter een prachtige nieuwe blauwe jurk aan, en droeg ze ook voor de eerste maal de tiara die in België is weggelegd voor de Koningin: het Diadeem der Negen Provinciën.

queen--a

Koningin Mathilde droeg een koningsblauwe jurk met bootnek en ietwat uitgesneden rug: een ontwerp dat duidelijk haar voorkeur wegdraagt. Mathilde heeft in deze jurk een erg koninklijke allure, en het model staat prachtig bij haar figuur. De jurk is een ontwerp van Edouard Vermeulen, die volgende foto op de blog van zijn gloednieuwe website plaatste:

Natan9j4t

De Koningin droeg dus ook voor de allereerste keer het Diadeem der Negen Provinciën, de tiara die voorheen in het bezit was van haar schoonmoeder, Koningin Paola. Sinds Koningin Astrid is deze tiara namelijk altijd gedragen geweest door de Koningin. Mathilde draagt hier enkel de basis van de tiara. Daarnaast draagt Mathilde ook nog de oorbellen van haar huwelijk en de waterval-broche van Koningin Fabiola, die ze eerder ook al droeg bij het huwelijk van Guillaume en Stéphanie, en bij de inhuldiging in Nederland.

Wat vinden jullie van de officiële portretten?

Foto’s met dank aan de Kanselarij van de Eerste Minister/Marie-Jo Lafonaine & Marina Cox en Natan

2 Reacties

  1. Prachtig prachtig , de enige echte stijl koningin om U tegen te zeggen . Doe zo voort !

  2. In een woord prachtig!
    ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..