Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze worden vergezeld door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, Vice-eerste minister en minister van Economie en Werk, Pierre-Yves Dermagne en minister van Energie, Tinne Van der Straeten.

Daarna reizen de Vorsten en minister Wilmès verder naar Abu Dhabi en Dubai voor een bezoek met minister Dermagne aan Expo 2020 naar aanleiding van de Belgische Dag op de Expo op 5 februari. Het Belgische paviljoen, ‘The Green Arch’, is een van de publiekstrekkers van de Expo. Het is een toonbeeld van inclusieve, duurzame en circulaire architectuur met onder meer 2.500 lokale planten die CO2 opslaan en de binnentemperatuur verlagen.

Koningin Mathilde draagt op deze laatste dag van het officieel bezoek een gekende jurk van Natan:

Toch één voorspelling die ik juist had!

Ze droeg deze jurk al eerder op 14 juli 2018, op 6 september 2019 en op een officiële foto, maar daar droeg ze de jurk voor ze die liet vermaken naar zijn huidige vorm (namelijk met ronde hals in plaats van met kraag)

Koningin Mathilde draagt een donkergroene hoed vandaag van Fabienne Delvigne. Het gaat om het model ‘Spinalli’: een hoed gemaakt van een uitzonderlijk materiaal van extreme finesse: de parabuntal:

Deze hoed droeg ze ook al eerder op 6 september 2019, samen met deze jurk.

Ze draagt er lange pareloorbellen bij, een donkergroene clutch van Natan, en groene pumps eveneens van Natan.

3 reacties

  1. Superleuk dat er zo veel is te zien en becommentariëren.
    Jurk staat haar goed hoewel ik niet van deze lengte houd, past die goed in t Midden Oosten.
    Die andere jurk van de officiële foto’s staat haar vlotter.

  2. Prachtig en aangepast gekleed bij alle uitstapjes. Koningin is een prachtige Koningin .

  3. […] The royal couple arrived in Oman and were greeted by the Minister of Culture, Sports and Youth, Sayyid Theyazin Haitham Al Said. The Queen wore a print Johanna Ortiz dress with a gathered neckline. I don’t want to be negative, but this is not my favorite silhouette for her – so I’ll focus on her bracelet which I covet fiercely. You can get all the trip details over at the ever-reliable Modekoningin Mathilde. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..