Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze worden vergezeld door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, Vice-eerste minister en minister van Economie en Werk, Pierre-Yves Dermagne en minister van Energie, Tinne Van der Straeten.

De eerste stop van dit officiële bezoek is het Sultanaat Oman waar de Vorsten en ministers Wilmès en Van der Straeten ontvangen worden in de steden Muscat en Duqm. De focus van dit bezoek is de Omaanse transitie naar groene energie en de samenwerking tussen onze beide landen op dat vlak. In Duqm staat de officiële opening van de haven van Duqm en een bezoek aan de grootschalige productie-site voor groene waterstof, Hyport, op het programma. Beiden zijn het resultaat van Belgische-Omaanse samenwerking.

Na een lange vlucht zijn Koning Filip en Koningin Mathilde aangekomen in Oman. Het is daar zo’n 3u later dan hier in België, dus er blijft van de dag niet veel meer over.

Koningin Mathilde draagt bij aankomst een nieuwe jurk in een mintgroene/roestbruine kleur met een print van onder andere palmbomen. Het gaat om een jurk van Johanna Ortiz, een ontwerper die Mathilde nog niet eerder heeft gedragen:

De jurk schept in mijn ogen meteen de juiste sfeer voor dit bezoek! En wat leuk dat ze nieuwe ontwerpers uitprobeert!

Ze draagt er een rode clutch bij, rode pumps, gouden oorbellen, en de gouden Bamboo Cuff van Christine Bekaert:

Wat vinden jullie alvast van deze eerste outfit?

4 Reacties

  1. De kleding is heel goed aangepast aan het bezoek .

  2. Goede keuze….ze gaat helemaal op in het geheel!

  3. Hoewel ik wat twijfel over het halsje, vind ik de sluike rokpartij haar goed staan.

  4. Past bij t Midden Oosten. Maar dit model/lengte jurk flatteert haar helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..