Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen-Anhalt op 9 en 10 juli 2019. Op hun uitnodiging worden de Vorsten door de Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap, Oliver Paasch, vergezeld.

Het bezoek staat in het teken van de uitstekende bilaterale relaties met Duitsland. Op de tweede dag verplaatsen de Koning en de Koningin zich naar Lutherstadt Wittenberg in Sachsen-Anhalt, de geboorteplaats van de protestantse Reformatie, waar Zij door Minister-President Reiner Haseloff worden ontvangen. In de namiddag bezoeken zij het Bauhaus-instituut in Dessau. Het officieel bezoek wordt afgesloten met een bedrijfsbezoek aan de Belgische investering van DOMO Caproleuna op de site van Infraleuna, een van de grootste chemie-sites van Duitsland.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe midi-jurk uit zijde-chiffon met bloemenprint. De jurk is van Giambattista Valli:

De midi-jurk is gesponnen uit chique, bedrukte zijden chiffon, is gedetailleerd met een klassieke ronde hals en heeft semi-doorschijnende wijd uitlopende mouwen die zacht langs de ellebogen grazen. De jurk heeft een gedrapeerd lijfje.

Het is de eerste keer dat Mathilde een kledingstuk van deze Italiaanse ontwerper draagt, die bekend staat voor zijn romantische stijl. Ik ben alvast fan!

Mathilde kiest haar accessoires in dezelfde kleur roze als de bloemen op haar jurk: zowel haar pumps, clutch als haar hoedje zijn in het roze. Dit hoedje droeg ze trouwens al eerder op 19 mei 2016. Het is een deels opgewerkte bibi in gevlochten stro in een rosé kleur, van Fabienne Delvigne. Haar oorbellen ten slotte zijn volgens mij van Percossi Papi.

11 Reacties

 1. Mathilde ziet er jonger uit in deze mooie outfit.

 2. Heel mooi en haar haar is ook zo mooi opgestoken.

 3. Mij doet het veeleer denken aan een een kopje thee in een Brits thee salon. Ben geen fan.

 4. Ik ben ook fan. Romantisch & chic voor Mathilde, en Elisabeth kan er nog een bohemian versie van maken met andere accessoires 🙂

 5. Wat een schattige en vrolijke jurk. Staat de Koningin geweldig.

 6. geen fan !!! spijtig want et stof en motief is wel mooi

 7. Het is een mooi motief en stof, maar ben niet overtuigd van het model van de jurk. Maar ik vind het wel fantastisch dat de koningin andere ontwerpers draagt.

 8. Ik vind het erg mooi! Maar tegelijk begrijp ik wel degene die er geen fan van zijn.

 9. Ik ben geen fan van dit soort bloemetjes gordijnen! Caroline uit Monaco heeft hem ook bij haar lijkt het meer op een negligé. De koningin is langer waardoor de jurk beter valt ook qua lengte. Door de schoenen, tasje en hoedje wordt de jurk een beetje gered. Goed idee van Isabelle om de jurk door te schuiven naar Elisabeth!

 10. Vreemd,dat er steeds een tolk bij moet zijn . Belgie is toch drietalig?

 11. Oei. Roze staat hasr goed maar dit motief is oudbollig ook al is t mode. Ook die mouwen en lange lengte dragen hier aan bij.
  De roze pillbox, kapsel, haar lieve lach en mooi tasje zijn de pluspunten! en de roze stropdas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..